Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Χρηματοδότηση από νέο ΕΣΠΑ οι μεταφορές λιμάνι - σιδηρόδρομος

Κατά τη συνάντηση ο κ. Θεοφανόπουλος παρουσίασε στον Περιφερειάρχη το σχέδιο συνεργασίας μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κοινή συνεργασία βρέθηκε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Θεοφανόπουλος παρουσίασε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα το σχέδιο συνεργασίας μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ και ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ 2014-2020, της μεταφορικής διαδικασίας των εμπορευμάτων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη μιας τόσο σημαντικής σύμπραξης, που θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη κομβικό διαμετακομιστικό κέντρο στα Βαλκάνια, την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη.

«Πρόκειται για μια συνέργεια υψίστης σημασίας, που θα διευρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης του διαμετακομιστικού εμπορίου με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και θα ενισχύσει περαιτέρω την προοπτική μελλοντικής διείσδυσης στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, τις χώρες της Βαλτικής και της Ρωσίας» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Εξέφρασε την αποφασιστικότητά του «η Περιφέρεια να συμβάλλει αποφασισμένοι να συμβάλλουμε ουσιαστικά, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, σε πρωτοβουλίες τέτοιου είδους, που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της περιοχής μας». «Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι οι συνδυασμένες μεταφορές και τα logistics κατέχουν κυρίαρχη θέση στην αναπτυξιακή μας πολιτική, καθώς αποτελούν έναν τομέα με αξιόλογες προοπτικές και ισχυρή δυναμική. Για το λόγο αυτό υποστηρίξαμε εξαρχής σθεναρά την ανάγκη να επενδύσουμε στον τομέα αυτό, που αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, καθώς δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, αύξηση του εισοδήματος και τόνωση της τοπικής οικονομίας» τονισε.

«Προς την κατεύθυνση αυτή, διαβεβαίωσα τον κ. Θεοφανόπουλο ότι θα εξετάσουμε ενδελεχώς τη δυνατότητα ένταξης της μεταφορικής διαδικασίας των εμπορευμάτων από το Λιμάνι στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης στο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά το πέρας της συνάντησης.

voria.gr