Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Αλεξανδρούπολη: 29χρονος με 4 συνεργούς «λεηλατούσαν» γραμμές του ΟΣΕ


Σιδηροδρομικές ράγες και άλλο μεταλλικό υλικό του ΟΣΕ, βάρους μεγαλύτερου των 4 τόνων βρέθηκε σε μάντρα ανακύκλωσης σιδήρου στην Αλεξανδρούπολη και σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος του 29χρονου ιδιοκτήτη.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο επιχείρησης ανακύκλωσης σιδήρου, που διατηρεί ο 29χρονος, μεταλλικά αντικείμενα - σιδηροδρομικό υλικό, συνολικού βάρους 4.036 κιλών.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα παραπάνω ανευρεθέντα μεταλλικά αντικείμενα, προέρχονται από κλοπή σιδηροδρομικού υλικού σε παρακαμπτήρια γραμμή του ΟΣΕ, που είχαν διαπράξει πέντε άτομα ηλικίας 17, 18, 20, 33 και 38 ετών στην περιοχή του Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η παραπάνω ποσότητα σιδηροδρομικού υλικού, κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ.

Να σημειωθεί ότι κατά τη σύλληψή τους οι πέντε δράστες μετάφεραν με δύο ΙΧ φορτηγά οχήματα 28 μεταλλικούς στρωτήρες βάρους 1680 κιλών, οι οποίοι επίσης αποδόθηκαν στον ΟΣΕ. Τόσο ο 29χρονος κλεπταποδόχος, όσο και οι 5 δράστες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ο 29χρονος δεν συνελήφθη ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης θα αποσταλεί στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

egnatiapost.gr