Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Σε ολυμπιακά δρομολόγια μπαίνουν τα high speed τρένα Lastochka

Από τα μέσα Ιανουαρίου του 2014, τα υψηλής ταχύτητας τρένα Lastochka θα κινούνται σε ολυμπιακά δρομολόγια. Τα high speed βαγόνια θα διακόψουν προσωρινά το δρομολόγιο Μόσχα - Νίζνι Νόβγκοροντ από τις 15 Ιανουαρίου για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών διαδρομών προς και από το Σότσι, όπου θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014.

Τα υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα τρένα που ξεκίνησαν τα δρομολόγιά τους στα τέλη Απριλίου του 2013, καλύπτουν απόσταση πάνω από 400 χιλιόμετρα μέσα σε τέσσερις ώρες, με τρείς στάσεις, και έχουν κερδίσει το ρωσικό κοινό, καθώς η ζήτηση είναι όλο και μεγαλύτερη.

Η μαζική παραγωγή των Lastochka γίνεται από την ρωσική εταιρεία Ural Locomotives, μια κοινοπραξία του ομίλου Sinara και της Siemens AG . Η Ural Locomotives σχεδιάζει να δώσει στην κυκλοφορία 9 τρένα - με πέντε βαγόνιατο καθένα - μέσα στο 2014 και να προχωρήσει στην διάθεση 30 τρένων έως το 2015.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν «τα τρένα Lastochka είναι άνετα, αξιόπιστα, ταχύτατα και φιλικά προς το περιβάλλον».
Για το 2014 και όλα τα τρένα θα εξυπηρετήσουν τα δρομολόγια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, και στη συνέχεια, κάποια θα παραμείνουν σε δρομολόγια του Βόρειου Καυκάσου ενώ τα υπόλοιπα Lastochka θα διατεθούν στους μεγάλους σιδηροδρομικούς κόμβους όπως η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη, το Νίζνι Νόβγκοροντ , το Εκατερίμπουργκ και το Νοβοσιμπίρσκ .

Πηγή: Itar Tass
Ανάρτηση
"Η Ρωσία Τώρα"