Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Bίντεο- Σοκ: Τον πυροβολούν μέσα στο μετρό

Ο νεαρός Khashim Latipov από το Dagestan πυροβολήθηκε στο κεφάλι και στο στομάχι από έναν άγνωστο μέσα στο μετρό της Μόσχας.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα σοκαριστικά πλάνα όπως καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα καμερών, καλώντας τους πολίτες να συνδράμουν στην αναγνώριση των δραστών της ρατσιστικής επίθεσης.
Παρά το γεγονός ότι τα πρόσωπα των δραστών της επίθεσης διακρίνονται πεντακάθαρα στο βίντεο, η ρωσική αστυνομία δεν έχει κατορθώσει ακόμη να εξακριβώσει την ταυτότητα τους.

Για καλή τύχη του 30χρονου θύματος, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση δεν ήταν θανατηφόρο, μιας και ο συγκεκριμένος τύπος αεροβόλου χρησιμοποιείται συνήθως για αυτοάμυνα.

Ωστόσο οι εξ επαφής πυροβολισμοί θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίοι. Ο Latipov πυροβολήθηκε στο σαγόνι και όχι σε κάποιο άλλο σημείο του κεφαλιού του.

Ο ίδιος δήλωσε λίγες ώρες μετά το περιστατικό:
"Ανταλλάξαμε ματιές σε κάποια στιγμή. Έστρεψα αλλού το βλέμμα μου, αλλά εξακολούθησε να με κοιτάζει επίμονα. Μου φαινόταν ψυχοπαθής. Εκεί που στεκόμουν, τον ρώτησα: Γιατί με κοιτάζεις έτσι; Τότε, εκείνος γύρισε και είπε κάτι στο φίλο του και αμέσως μετά σηκώθηκε, έβγαλε το όπλο και άρχισε να με πυροβολεί".

Στα πλάνα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης σηκώνεται από τη θέση του, βγάζει πιστόλι και πυροβολεί στο στομάχι το θύμα. Στη συνέχεια τον κλωτσάει στην κοιλιακή χώρα και τον πυροβολεί στο κεφάλι.

Οι υπόλοιποι επιβάτες στο βαγόνι έχουν σαστίσει και μένουν παγωμένοι στις θέσεις τους, ενώ ο δράστης με το φίλο του περιμένουν ψύχραιμοι να αποβιβαστούν στον επόμενο σταθμό.

Λίγο πριν εγκαταλείψουν το συρμό, ο νεαρός που συνοδεύει τον δράστη, τραβάει και εκείνος πιστόλι και σημαδεύει το θύμα, που κείτεται αιμόφυρτο, ενώ απειλεί τους υπόλοιπους επιβάτες.

Το βίντεο-ντοκουμέντο τελειώνει με τον άνδρα που δέχθηκε τα πυρά να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, ενώ αιμορραγεί.

Οι Αρχές, μετά την κατάθεση του Latipov ανέφεραν ότι τα κίνητρα της επίθεσης ήταν ρατσιστικά. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Life News, ρωσικό μέσο ενημέρωσης, σε συνεννόηση με την αστυνομία.

 newsbomb.gr