Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Το πολυτελέστερο τρένο της Ευρώπης με ατμόσφαιρα από το 1920

Θεωρείται ένα από τα πιο πολυτελή τρένα στον κόσμο, διαθέτοντας την αίγλη και την πολυτέλεια των ταξιδιών τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 πριν την ταλαιπωρία πίσω από ουρές αεροδρομίων και τα τέλη των αποσκευών.


Πρόκειται για το Venice Simplon Orient Express που ταξιδεύει μόνο εντός της ηπειρωτικής Ευρώπης. Έτσι όποιος θέλει να ζήσει αυτό το παραμυθένιο ταξίδι περνώντας στιγμές που θα μπορούσαν να ξεφυτρώσουν από τις σελίδες κάποιου μυθιστορήματος θα πρέπει να επισκεφτούν το Λονδίνο από όπου ξεκινά το ταξίδι του.

Από το σταθμό της Βικτόρια, μέχρι την πόλη του Folkestone όπου γίνεται στάση θα σας συνοδεύσει η μουσική της φιλαρμονικής.

Το τρένο ακολουθεί διαφορετικές διαδρομές ανάλογα με την εποχή και μια φορά το χρόνο φτάνει από το Παρίσι μέχρι την Κωσταντινούπολη (τα εισιτήρια αυτής της διαδρομής κλείνονται χρόνια πριν).
Το 1800, όσοι επιβάτες επιθυμούσαν να ταξιδέψουν με το τρένο από την Αγγλία στην Ευρώπη διέσχιζαν τη Μάγχη με βάρκα με ένα ειδικό πλοίο που δημιουργήθηκε το 1936 για να μεταφέρει τους επιβάτες. Σήμερα, οι επιβάτες από το Λονδίνο διασχίσουν τη σήραγγα της Μάγχης με πολυτελή λεωφορεία.

Εικόνες: BBC travel

iefimerida.gr


Πηγή: Venice Simplon: Το πολυτελέστερο τρένο της Ευρώπης με ατμόσφαιρα από το 1920, που αποτελεί σύμβολο απόλυτης τρυφής [εικόνες] |