Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Την παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν και πέτυχαν πρώην εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που έχουν μεταταχθεί από τον Οργανισμό και υπηρετούν πλέον στο Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα με το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. κ. Θανάση Ακρίβο, με την ιδιότητά του ως πρώην εργαζόμενου στον ΟΣΕ, αλλά και του μέλους της ΔΗΜΑΡ.
Στην συνάντηση αυτή οι πρώην εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, ανέπτυξαν τους φόβους τους να παραμείνουν και πάλι χωρίς δουλειά, μετά την πρόσφατη εκδοθείσα ΚΥΑ που τους «φωτογραφίζει» να βρεθούν σε νέα διαθεσιμότητα, αφού στην αναφερόμενη σε αυτή μοριοδότηση δεν συνυπολογίζεται ο συνολικός εργασιακός τους βίος, αλλά μόνο τα χρόνια που υπηρετούν στον νέο φορέα που έχουν μεταταχθεί και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο κ. Ακρίβος αφού τους επεσήμανε την κατάφορη αδικία με την οποία αντιμετωπίζονται οι πρώην εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, τους υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της ΔΗΜΑΡ στο συγκεκριμένο πρόβλημα και επικοινώνησε άμεσα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό της κ. Βασ. Οικονόμου και τον αρμόδιο για θέματα πολιτισμού και τουρισμού Βουλευτή κ. Θωμά Ψύρρα, οι οποίοι συνέταξαν και κατέθεσαν την παρακάτω κοινή επερώτηση προς τους Υπουργούς α)Πολιτισμού και Αθλητισμού και β)Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναμένοντας την απάντησή τους για περεταίρω ενέργειές τους.
 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ. Πρωτ.
2688
Ημερομ.Κατάθεσης
15.10.2013

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ     : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ                  : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                          : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Καθορισμός πρόσθετου κριτηρίου επιλογής για το προσωπικό που προέρχεται από τον ΟΣΕ ,στο Υπουργείο Πολιτισμού ,που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα 

Κύριοι Υπουργοί, 

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορισμού πρόσθετου ειδικού κριτηρίου επιλογής του προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των υπαγόμενων σε αυτό Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ορίσατε επιπλέον μοριοδότηση για τους υπαλλήλους που έχουν εργαστεί σε έργα ανασκαφών, αναστηλώσεων και εν γένει έργα προστασίας, ανάδειξης, συντήρησης αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και εγκαταστάσεων καθώς και στη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και εγκαταστάσεων. Σε σχέση όμως με τη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και εγκαταστάσεων, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι λόγω της ανάγκης φύλαξης αυτών των χώρων αξιοποιήθηκαν πρώην εργαζόμενοι του ΟΣΕ, οι οποίοι αποφασίστηκε από το ελληνικό κράτος να μεταταχθούν από τις υπηρεσίες του ΟΣΕ όπου επιτελούσαν έργο φύλαξης και να τοποθετηθούν σε διάφορους χώρους ευθύνης του Υπουργείου Πολιτισμού. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι αυτοί μετακινήθηκαν ουσιαστικά υποχρεωτικά για να καλύψουν μάλιστα πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού, προκαλεί απορία το γεγονός ότι δεν προβλέφθηκε ειδική μοριοδότηση και γι αυτούς τους υπαλλήλους κατά τρόπο που να συνυπολογίζεται συνολικά ο χρόνος υπηρεσίας τους και όχι μόνο για τις ανάγκες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού όπου μετατέθηκαν σχετικά πρόσφατα.

Κατόπιν όλων αυτών, 

Ερωτάστε:

Προτίθεστε να τροποποιήσετε την εν λόγω ΚΥΑ ώστε για τους υπαλλήλους που μετατάχθηκαν «υποχρεωτικά» από τον ΟΣΕ στο Υπουργείο Πολιτισμού για να αναλάβουν έργο φύλαξης σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και εγκαταστάσεις να συνυπολογίζεται το σύνολο του χρόνου υπηρεσίας τους στο δημόσιο; 

                                                                                                          ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΘΩΜΑΣ ΨΥΡΡΑΣ