Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Επεισοδιακή η πρώτη μέρα στη σήραγγα του Βοσπόρου

Μία διακοπή ρεύματος σκίασε την πρώτη ημέρα λειτουργίας της υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σήραγγας του Βοσπόρου, μία ημέρα μετά τα εγκαίνιά της από τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.
Χθες, ο κρατικός σιδηρόδρομος της Τουρκίας επιβεβαίωσε τις αναφορές που έκαναν λόγο για διακοπή ρεύματος στο σύστημα της σήραγγας.

«Η βλάβη προκλήθηκε επειδή την Τρίτη πολλοί άνθρωποι πάτησαν τα κουμπιά για τη στάση κινδύνου», γεγονός που προκάλεσε σήμερα μια βλάβη στο σύστημα, εξήγησε η εκπρόσωπος του κρατικού σιδηροδρόμου.
«Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε 10 λεπτά αργότερα» πρόσθεσε η ίδια.
Το προσωπικό ασφαλείας δήλωσε στους δημοσιογράφους που τραβούσαν βίντεο εκείνη την ώρα, έλαβαν εντολή. «Δεν επιτρέπεται να βιντεοσκοπείτε άλλο», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA.
Ερασιτεχνικό βίντεο δείχνει δεκάδες επιβάτες να απομακρύνονται από το σταματημένο τρένο και να περπατούν στις ράγες της σήραγγας, που έχει κατασκευαστεί κάτω από τα νερά του Βοσπόρου και συνδέει την ασιατική και ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Λόγω της αναπάντεχα μεγάλης ανταπόκρισης των πρώτων επιβατών που ήθελαν από περιέργεια να δουν τη σήραγγα, ο Τουρκικός Σιδηρόδρομος ανακοίνωσε ότι είχε αποφασίσει να παρακάμψει μία από τις στάσεις τις διηπειρωτικής οδού...


Ethnos.gr