Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ενα στέλεχος με εμπειρία σε διοικητικές θέσεις κρατικών επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και με θητεία στις Βρυξέλλες επέλεξε η κυβέρνηση για να καλύψει την κενή θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ που «χήρεψε» για τρίτη φορά μετά και την απομάκρυνση του Στέλιου Σταυρίδη.
Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο, μηχανικό παραγωγής του ΕΜΠ στο επάγγελμα και μέχρι σήμερα πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ο οποίος από τη θέση του νέου προέδρου αναλαμβάνει να συμβάλει στην επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα των ενεργειακών υποδομών (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, δίκτυα μεταφοράς ενέργειας, ΕΛΠΕ), των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), των κρατικών λιμένων (ΟΛΠ, ΟΛΘ κ.ά) και των σιδηροδρομικών δικτύων.
Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ έχει πλούσια εμπειρία σε θέματα ενέργειας, από τη διάρκεια της εννεαετούς θητείας του στις Βρυξέλλες ως γενικός διευθυντής Ενέργειας της Ε.Ε., από το 1986 ώς το 1995. Πριν θητεύσει στην ΕΕ, είχε υπάρξει γενικός διευθυντής της BP και στέλεχος της Shell, ενώ το 1984 είχε αναλάβει να διευθύνει την Esso Pappas, η οποία εξαγοράστηκε από το Δημόσιο και μετεξελίχθηκε στη σημερινή EKO. Μετά τη θητεία του στην ΕΕ επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε τον ΟΛΠ, καθώς επίσης διατέλεσε πρόεδρος στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, τη Μονάδα Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΜΟΔ) κ.ά. Μεταξύ άλλων θέσεων υπήρξε μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΔΕΣΦΑ, σύμβουλος της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και της ΡΑΕ κ.λπ.

"ΤΑ ΝΕΑ"