Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Mega - deal της Αλουμύλ με τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους

της Άννης Καρολίδου

Οι ειδήσεις για το νέο μεγάλο break through της Αλουμύλ σε μία τεράστια αγορά, έρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Γερμανία.

Ο ελληνικός όμιλος, με ένα σύστημα απορρόφησης ήχων (sound absorbing walls)  που έχει αναπτύξει και πιστοποιήσει, ανοίγει τη συνεργασία με το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό οργανισμό της Ευρώπης και, μεγαλύτερο ιδιοκτήτη σιδηροδρομικών υποδομών, τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους, τους Deutsche Bahn.

Η είδηση άργησε να φτάσει στα αφτιά μας, παρότι από την τελευταία InnoTrans, στο Βερολίνο, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογιών για τη βιομηχανία μεταφορών και δη των σιδηροδρομικών, η DB, πρόβαλε στο περίπτερο της τα επώνυμα συστήματα ηχοαπορρόφησης της Aλουμύλ.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών έχει προχωρήσει. Έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ Αλουμύλ και της κατασκευαστικής θυγατρικής των DB, της DB BahnBau Gruppe και οι δύο πλευρές  βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης των όρων της σύμβασης.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, οι παραγγελίες από τη γερμανική αγορά θα αρχίσουν να έρχονται προς το φθινόπωρο του 2013 και θα αρχίσουν να εκτελούνται στα μέσα του 2014, ενώ στο μεταξύ έχουν ντυθεί με τα πάνελ της Αλουμύλ, δοκιμαστικά, αρκετά χιλιόμετρα στην περιοχή του Βερολίνου.

Για τον όμιλο της Αλουμύλ, η συνεργασία με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους και η είσοδος στη συγκεκριμένη αγορά, αποτελεί μία πολύ μεγάλη επιτυχία, τεχνολογικά και εμπορικά.

Κι αυτό επειδή τα συγκεκριμένα συστήματα, που αναπτύχθηκαν από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Αλουμύλ και θα παράγονται στο βιομηχανικό συγκρότημα του Κιλκίς, είναι τα μοναδικά που μπορούν να εξασφαλίσουν προστασία από την ηχορύπανση και τα ωστικά κύματα, σε περιοχές από τις οποίες διέρχονται τρένα υψηλών ταχυτήτων , αυτά δηλαδή που ξεπερνούν σε ταχύτητες τα 300 χλμ.

Έχοντας το παραπάνω συγκριτικό πλεονέκτημα, η Αλουμύλ, θα παράγει για τους DB συστήματα που αυτοί θα προωθούν στην παγκόσμια αγορά. Αλλά η Αλουμύλ, μπαίνοντας σε αυτή την αγορά, δεν θα περιοριστεί στο συγκεκριμένο μόνο τμήμα. Θα κάνει δουλειές και με τους Γερμανούς διαχειριστές αυτοκινητοδρόμων, όπως επίσης θα κατασκευάζει πάνελς για τους σιδηροδρόμους χαμηλών και μεσαίων ταχυτήτων.

Πρόκειται για μια αγορά, διεθνώς, εκατομμυρίων χιλιομέτρων στην οποία μπαίνει δυναμικά ο Όμιλος, με τα συστήματα ηχοπροστασίας που τοποθετούνται σε όλες τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται κοντά σε σιδηροδρομικά δίκτυα και αυτοκινητοδρόμους. Όχημα σταθερής ανάπτυξης σε αυτή την αγορά, είναι η συνεργασία με την DB.

Σημειώνεται ότι παράλληλα προχωρούν τα σχέδια για δημιουργία παραγωγικής μονάδας στην Τουρκία, σε συνεργασία με την τουρκική Has Metal και μέσα από joint venture στο οποίο η Αλουμύλ θα κατέχει το 51% των μετοχών.

Ο ελληνικός όμιλος, που έχει εξαγωγική δραστηριότητα στη γειτονική χώρα, επιχειρεί να επωφεληθεί από την οικοδομική έκρηξη που ωθεί ανοδικά την τουρκική οικονομία αλλά και από τις προοπτικές για πωλήσεις στην ευρύτερη περιοχή των ασιατικών δημοκρατιών αλλά και των αραβικών χωρών.


Voria.gr