Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η Νέα συνδικαλιστική παράταξη «Νέα Πορεία» απαντά στην ΔΑΚΕ Ι.Τ

Η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» ξεκίνησε!
Ευχαριστούμε την ΔΑΚΕ Ι.Τ. για την δημόσια επιβεβαίωση των λόγων που μας ανάγκασαν να διαχωρίσουμε την θέση μας από το θολό τοπίο στο οποίο δρα.
1. Η ηγεσία της που μας «διαγράφει» δεν είναι αιρετή, αλλά δοτή.
 2. Ο επικεφαλής της, γνωστός υβριστής του κ. Α. Σαμαρά και επιφανών Υπουργών της Ν.Δ., είχε διαγραφεί ο ίδιος από το κόμμα που καμώνεται ότι στηρίζει.
3. Δεν υπάρχει «διαγραφή» ήδη παραιτηθέντων από την ΔΑΚΕ. Εμείς (τα 5 από τα 6 εκλεγέντα με την ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. μέλη παραιτηθήκαμε, πριν… την διαγραφή μας).
4. Τα προβλήματα που επικαλείται η ΔΑΚΕ Ι.Τ. στο 35ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. τα γνωρίζει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μέσω επιστολής 37 συνέδρων μελών της ΔΑΚΕ. Είναι αυτά που η σημερινή «ηγεσία» της ΔΑΚΕ Ι.Τ. διέπραξε με αλλοίωση της βούλησης της πλειοψηφίας των μελών της και τα γνωρίζουν όλοι οι «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ».
5. Ο γελοίος παραλληλισμός αποπροσανατολισμού των αγνών και μη βολεμένων Δακιτών που επιχειρείται μέσω της «ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ» (ως δικού μας πολιτικού φορέα) δείχνει τον ΠΑΝΙΚΟ της ηγετικής ομάδας της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Γνωρίζουν οι συνάδελφοι ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε. Επιπλέον στην ιδρυτική διακήρυξη μας ξεκαθαρίζουμε τον ιδεολογικό μας προσανατολισμό στην ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Απορρίπτουμε κάθε κομματική εξάρτηση.
6. Εμείς με όλους τους άλλους συναδέλφους που μας ακολουθούν – ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης – θα κριθούμε από το εκλογικό σώμα του 28ου Συνεδρίου του ΕΚΑ. Εκεί τουλάχιστον δεν θα μπορέσουν να επαναλάβουν το «θαύμα» που πέτυχαν στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.
7. Τέλος, υπενθυμίζουμε στην Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων της Ν.Δ. ότι ο «επικεφαλής» της ΔΑΚΕ Ι.Τ. κ. Κιουτσιούκης τον οποίο και με ευθύνη της «νεκρανάστησε» πολιτικά και συνδικαλιστικά είναι ο μοναδικός που μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ομφάλιος λώρος» με την ΝΕΑ ΜΕΡΑ.

(Γνωρίζει ο κ. Φιλ. Ταυρής τι εννοούμε…).
Οι θιγόμενοι παραιτηθέντες και
όχι διαγραφέντες σύνεδροι της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
Ιωάννης Βασιλόπουλος – Αναπλ. Πρόεδρος Ε.Κ.Α.
Νίκος Κούνιδας – Έφορος Δ.Σ. Ε.Κ.Α.
Αθανάσιος Κατσέτης – Πρόεδρος ΠΕΠ-ΔΕΗ
Παναγιώτα Μπίσιλα – Μέλος Δ.Σ. Ε.Κ.Α.