Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Δείτε νέο βίντεο από τον εκτροχιασμό τρένου στην Βαλτιμόρη

  • Ισχυρή έκρηξη από σύγκρουση φορτηγού με εμπορευματικό τρένο στη Βαλτιμόρη
Το ατύχημα έγινε κοντά σχετικά σε κατοικημένη περιοχή   (Φωτογραφία:
Associated press


Εμπορευματική αμαξοστοιχία που κινούνταν κοντά στη Βαλτιμόρη στις ΗΠΑ εκτροχιάστηκε μετά από σύγκρουση με φορτηγό με αποτέλεσμα να σημειωθεί, λίγο μετά, ισχυρότατη έκρηξη που συντάραξε τη γύρω περιοχή ενώ καπνοί ήταν ορατοί από μεγάλη απόσταση.



Πληροφορίες που μεταδίδει η αστυνομία της Βαλτιμόρης μιλούν για κατάρρευση κτιρίων. Γύρω από το σημείο του ατυχήματος εκκενώθηκαν προληπτικά τουλάχιστον τέσσερα κτίρια.

 Δεκαπέντε βαγόνια του τρένου εκτροχιάστηκαν. Δεν είναι σαφές τί μετέφερε, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι μετέφερε μη τοξικά χημικά.

Ο οδηγός του φορτηγού έχει υποστεί τραυματικό σοκ και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Άλλα δύο άτομα που ήταν στο τρένο δεν τραυματίστηκαν.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί και πυροσβέστες όπως και ομάδες για την αντιμετώπιση περιστατικών με επικίνδυνες ουσίες.

Κλειστός παραμένει ο αυτοκινητόδρομος 40 που είναι κοντά στις ράγες.

Αυτόπτης μάρτυρας λέει στο CBS ότι είδαν τη φωτιά από τη σύγκρουση όταν ακούστηκε ισχυρότατη έκρηξη που έγινε αισθητή στη γύρω περιοχή. Ο ίδιος είπε ότι μυρίζει έντονα βενζίνη αλλά όχι άλλα αέρια.

Το ατύχημα συνέβη κοντά στη Βαλτιμόρη και έγινε ιδιαίτερα αισθητό στους κατοίκους της περιοχής λόγω της ισχυρής έκρηξης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στα κοινωνικά δίκτυα.
Τα αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά.

In.gr