Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΣΤΟ ΒΟΛΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ κ. ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνάντηση του μέλους της ΕΕΣΣΤΥ κ. Θανάση Ακρίβου με τον κ. Κουβέλη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης, βρέθηκε χθες Σάββατο στο Βόλο ως επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής στην Ετήσια τακτική Γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής  Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο VALIS στην Αγριά του Βόλου.
                                             Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέπτυξε  τις θέσεις του κόμματός του  για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην διοίκηση και την οικονομία, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα, που  - όπως είπε - πρέπει να βασίζεται στην εξωστρέφεια, στην αύξηση της παραγωγικότητας τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, στην έρευνα και καινοτομία, στο νέο βελτιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με αυξημένη την συμμετοχή των νέων με αξιοπρεπείς όμως απολαβές και στην αλλαγή της αντιεπιχειρηματικής κουλτούρας, που επικράτησε κατά τη μεταπολίτευση.
Μεταξύ των άλλων ο κ. Κουβέλης  μίλησε ακόμη  για την διοικητική, δικαστική, χωροταξική, πολιτική και φορολογική μεταρρύθμιση,  ενώ τόνισε και αναφέρθηκε στην ανάγκη για αλλαγή της σχέσης του κράτους με την επιχειρηματικότητα, κάλεσε τις τράπεζες να ενισχύσουν την ρευστότητα στην αγορά και ζήτησε να αξιοποιηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ από τις περιφέρειες με παραγωγικό τρόπο που θα ενισχύσει την οικονομία.
Νωρίτερα, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ - Μαγνησίας , ο κ. Φώτης Κουβέλης   είχε συνάντηση με τα μέλη της τοπικής Ν.Ε. αλλά και με μέλη του κόμματος, όπου και συζήτησαν για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενώ δοθείσας της ευκαιρίας, είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον κ. Θανάση Ακρίβο,  δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθεί σχετικά, τόσο με την παρουσία του ιδίου στο Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ, αλλά κυρίως για την μέχρι τώρα  δραστηριότητα και το έργο της  νεοσύστατης εταιρείας συντήρησης σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού.