Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Όλα έτοιμα για την υποδοχή του τουριστικού τρένου στη Μεσσήνη

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο και τον πρόεδρο Δ.Σ. του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο έχει αποστείλει εδώ και καιρό ο δήμαρχος Μεσσήνης, με την οποία ζητά αξιοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Ασπροχώματος – Μεσσήνης, στο πλαίσιο ανάπτυξης τουριστικών δρομολογίων.
Παράλληλα, στην επιστολή τονίζεται η ενεργοποίηση και αξιοποίηση της γραμμής και για προαστιακή συγκοινωνία, όπως και στο παρελθόν αποτελούσε ασφαλής, αξιόπιστη και οικονομική λύση μετακίνησης. Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος έχει προβεί στον καθαρισμό της γραμμής από τη βλάστηση, εντός των ορίων ευθύνης του, ενώ το πρώτο τουριστικό τρένο θα φθάσει στη Μεσσήνη σήμερα  το πρωί, περίπου στις 9.45. Μάλιστα, χθες το πρωί έγινε δοκιμαστική διαδρομή.
Ο δε δήμαρχος και οι δημοτικοί παράγοντες θα υποδεχθούν τους επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι θα είναι περίπου 100 άτομα, και θα τους καλωσορίσουν προσφέροντάς τους τοπικά προϊόντα και συγκεκριμένα μεσσηνιακό ελαιόλαδο, προσφορά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, και τουριστικά φυλλάδια.
 .tharrosnews.gr