Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ρουμανία: Αμοιβές – χρυσάφι στους επικεφαλής των δημοσίων επιχειρήσεων

Μεταξύ 2.500 και 14.000 ευρώ κυμαίνονται οι αποδοχές των επικεφαλής και διευθυντών των κρατικών επιχειρήσεων στη Ρουμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, που διέρρευσαν στον Τύπο.

Οι μισθοί στις δημόσιες επιχειρήσεις της Ρουμανίας είναι ιδιαίτερα υψηλοί και σε ορισμένες περιπτώσεις προκλητικοί, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο βασικός μισθός στη χώρα ανέρχεται σε περίπου 480 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το υψηλότερο μηνιαίο επίδομα λαμβάνει ο επικεφαλής της εταιρείας σιδηροδρόμων, CN Cai Ferate CFR SA, με τις αποδοχές του να ανέρχονται στα 14.583 ευρώ, ενώ δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος δημόσιος υπάλληλος στη χώρα είναι ο γενικός διευθυντής της  Posta Romana, λαμβάνοντας 14.280 ευρώ.
Μηνιαίες αποδοχές άνω των 11.000 ευρώ λαμβάνει ο διαχειριστής της Electrica, ενώ ο επικεφαλής της  Tarom, Nuclearelectrica και Cuprumin παίρνει περίπου 10.000 ευρώ.
Οι χαμηλότερες αποδοχές διευθυντών δημοσίων επιχειρήσεων καταβάλλονται στους επικεφαλής των RA Monetaria Statului, RA Imprimeria BNR και CN Administratia Canale Navigabile και ανέρχονται σε 2.500 ευρώ.
Να σημειωθεί πως τα μέλη του ΔΣ της Electrica λαμβάνουν περίπου 7.300 ευρώ το μήνα, στη RA Administratia Fluviala 5.100 ευρώ περίπου, ενώ στη CN Cai Ferate CFR SA 3.400 ευρώ ανά μήνα.

Πηγή Business News Europe


Voria.gr