Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τριήμερη εκδρομή διοργανώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Πελοπόννησο 21 με 24 Ιουνιου

Μια ακόμη εκδρομή με τραίνο στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  με την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, 21- 24 Ιουνίου, για τους φίλουςτης ταξιδιωτικής εμπειρίας με το τραίνο. Σας προτείνουμε  μια πλήρη ταξιδιωτική απόδραση με 3 διανυκτερεύσεις και τη μέγιστη δυνατή κάλυψη με το τραίνο, στις ομορφιές του ιστορικού σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, με τιμές που ξεκινούν από 235 Ευρώ, αναλόγως του ξενοδοχείου που θα επιλέξετε.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα (Παρασκευή 21/6)

Νωρίς το πρωί (07:40) συγκέντρωση στον σταθμό του προαστιακού «Δουκίσσης Πλακεντίας». Στις 08:05 επιβίβαση στον συρμό του προαστιακού και αναχώρηση για Κόρινθο. Άφιξη μετά από περίπου μία ώρα στην Κόρινθο, όπου θα γίνει η μετεπιβίβαση στο σύγχρονο τρένο, ειδικά ναυλωμένο για τους εκδρομείς, με το οποίο θα πραγματοποιήσουμε ένα μαγευτικό τετραήμερο ταξίδι στην Πελοπόννησο ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.
Αναχώρηση στις 09:30 διασχίζοντας μικρά χωριά και εκτάσεις, γεμάτες με ελαιόδεντρα και εσπεριδοειδή. Μετά τη διάβαση της ιστορικής τοποθεσίας των Δερβενακίων, όπου έγινε η ομώνυμη μάχη κατά την Ελληνική Επανάσταση, συνεχίζουμε στην πεδιάδα του Άργους περνώντας από τις Μυκήνες έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους, παγκόσμια γνωστός, σύμβολο της ηρωικής Ελλάδας. Έπειτα από ταξίδι 2 ωρών φθάνουμε στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, όπου θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση, βόλτα στην πόλη και φαγητό (1 ώρα και 30 λεπτά περίπου). Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον σταθμό των «Μύλων», με το εντυπωσιακό μηχανοστάσιο. Διασχίζουμε μια διαδρομή από πολλές και περίτεχνες γέφυρες και τον σταθμό της Ανδρίτσας, με κυρίαρχο το μνημείο των δολοφονηθέντων Ελλήνων το 1943 από τους Γερμανούς κατά την Κατοχή. Συνεχίζουμε την πορεία μας, περνώντας από τον Αχλαδόκαμπο και αφού διασχίσουμε τη μακρύτερη και ψηλότερη επί ξηράς, γέφυρα στην Πελοπόννησο (280 μ. μήκος και 80 μ. ύψος), φθάνουμε στην Τρίπολη, όπου θα κάνουμε μισή ώρα στάση για καφέ και ξεκούραση. Αναχώρηση και αφού περάσουμε το χωριό Μάκρη, ανηφορίζουμε για το πέρασμα του «Καλογερικού» (814 μ. υψόμετρο), το ψηλότερο σιδηροδρομικό σημείο στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε περνώντας από τους σταθμούς Λεύκτρο και Τριπόταμο (περιοχή Μεγαλοπόλεως) και από τα χωριά ΠαραδείσιαΧράνοι, τον σταθμό του Ίσσαρη, τις γέφυρες Φτερόλακα,Κοκκινόλακα και του Σαφλά. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο Ζευγολατιό, όπου θα κάνουμε την τελευταία μας μικρή στάση. Αφήνοντας πίσω μας την ορεινή διαδρομή που μας μάγεψε και γαλήνεψε τις ψυχές μας, περνάμε από μερικά μικρά χωριουδάκια και το βράδυ φθάνουμε στην Καλαμάτα. Τακτοποίηση στα ξενοδοχεία. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (Σάββατο 22/6)

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο, ημέρα ελεύθερη για να γνωρίσουμε την όμορφη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, να απολαύσουμε το μπάνιο και τα διάφορα θαλάσσια σπορστην πανέμορφη παραλία, με τις πολλές και οργανωμένες πλαζ. Εναλλακτικά μπορούμε να επισκεφθούμε, προαιρετικά, το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο, τοσπήλαιο Δυρού, περνώντας από πολλά χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης (ΚαρδαμύληΣτούπα κ.α.). Όσες φορές κι αν το επισκεφθεί κανείς, δε χορταίνει το μάτι να παρακολουθεί με θαυμασμό, αυτά που η φύση έχει προσφέρει. Για 45 λεπτά, μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή στον υπόγειο ποταμό, ο επισκέπτης παρακολουθεί άφωνος. Το μεσημέρι αφού γευματίσουμε στην Αρεόπολη ή στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Λιμένι, επιστρέφουμε στην Καλαμάτα. Η δεύτερη εναλλακτική επιλογή, προαιρετικά, είναι να κάνουμε το γύρο του άλλου μεσσηνιακού ακρωτηρίου, περνώντας από Κορώνη, Μεθώνη και να καταλήξουμε στην Πύλο, όπου θα γευματίσουμε. Επιστροφή στην Καλαμάτα. Διανυκτέρευση

3η Ημέρα (Κυριακή 23/6)

Τη σημερινή ημέρα, αφού πάρουμε πρωινό, στις 09:00 θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπου στις 09:30 θα αναχωρήσει το τρένο μας. Θα ακολουθήσουμε ημιπεδινή πορεία, διερχόμενοι από πολλά κεφαλοχώρια της Άνω Μεσσηνίας, όπως το Δώριο και θα κάνουμε στάση στο Ζευγολατιό. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε το γνωστό ντόπιο παστέλι και γλυκά του κουταλιού. Διασχίζουμε τέσσερα μεγάλα πέτρινα τοξωτά γεφύρια, περνώντας από το Καλό Νερό και λίγο αργότερα στις 11:00 φθάνουμε στην πανέμορφη Κυπαρισσία, όπου θα κάνουμε στάση 3 ωρών, για μπάνιο και φαγητό στη γραφική παραλία. Μετά τη στάση ξεκινάμε (14.00) και ακολουθώντας την ακτογραμμή, περνάμε από τη Ζαχάρω και τη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα με το ομώνυμο πευκοδάσος, όπου θα κάνουμε στάση μισής ώρας, για μια μικρή περιήγηση και φωτογραφίες. Συνεχίζοντας και διασχίζοντας τον Αλφειό ποταμό περνώντας από την εντυπωσιακή και μακρύτερη γέφυρα του Ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, φθάνουμε το απόγευμα, περίπου στις 18:00, στην ξακουστή Ολυμπία. Μεταφορά στα ξενοδοχεία μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση και βόλτα στο χωριό. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα (Δευτέρα 24/6)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πολύ νωρίς θα μεταφερθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, όπου θα ξεναγηθούμε σε έναν χώρο ο οποίος βρίσκεται σε ένα μαγευτικό καταπράσινο τοπίο, που διασχίζουν οι ποταμοί Αλφειός και ο Κλαδέος. Το ιερό της Ολυμπίας υπήρξε ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο. Στον τόπο αυτό λατρεύονταν ο βασιλιάς των Ολύμπιων Θεών, Δίας και χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα συνέρεαν για να του αποδώσουν τιμές. Η Ολυμπία όμως εκτός από θρησκευτικό κέντρο είναι και το προεξάρχον αθλητικό κέντρο της αρχαιότητας, καθώς σε αυτή γεννιούνται και τελούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μετά τον αρχαιολογικό χώρο θα επισκεφτούμε τοΑρχαιολογικό Μουσείο της Ολύμπιας και στη συνέχεια επιβίβαση στα λεωφορεία όπου αναχωρούμε για την Πάτρα. Χρόνος ελεύθερος (περίπου 2 ώρες) για καφέ, φαγητό και για κάποιες αγορές σας στην πρωτεύουσα της Αχαΐας . Το μεσημέρι αναχωρούμε από την αχαϊκή πρωτεύουσα, με λεωφορείο για Κιάτο, απ’ όπου επιβιβαζόμαστε και πάλι στον προαστιακό και επιστρέφουμε στην Αθήνα.
«Η πλούσια αρχαία, νεότερη αλλά και σιδηροδρομική ιστορία αυτής της διαδρομής, είναι ανεξάντλητη αλλά σίγουρα μπορεί να αποτυπωθεί πλήρως, μέσα από την εμπειρία που ζήσαμε αυτό το τετραήμερο!»

Το πακέτο περιλαμβάνει:
  • Εισιτήριο του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς Κόρινθο.
  • Εισιτήριο του προαστιακού σιδηροδρόμου από Κιάτο προς Δουκίσσης Πλακεντίας
  • Εισιτήριο του ναυλωμένου υπερσύγχρονου τρένου για όλη τη διαδρομή (Κόρινθος – Πύργος)
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στην Καλαμάτα.
  • Μία (1) διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στην Ολυμπία.
  • Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία (Σύνολο 3).
  • Έμπειροι συνοδοί του γραφείου μας καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Ξενάγηση καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.
  • Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο για τη διαδρομή Ολυμπία - Πάτρα - Κιάτο.
  • Οι μεταφορές από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς προς τα ξενοδοχεία και αντιστρόφως.
  • Οι μεταφορές από τον σιδηροδρομικό σταθμό Κυπαρισσίας προς την παραλία & αντιστρόφως.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη & Φ.Π.Α.

Σο πακέτο δεν περιλαμβάνεται:
  • Η είσοδος στον Αρχαιολογικό της Ολυμπίας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο (9 € και τα δύο μαζί).
  • Για ηλικίες άνω των 65 ετών τα εισιτήρια είναι (5 € και τα δύο μαζί). Τα παιδιά είναι Δωρεάν

Πληροφορίες

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Τα εισιτήρια διατίθενται από το Γραφείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Σίνα 6, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας: 210 3624406, 210 3621039 (ώρες λειτουργίας 8:00-15:30 Δευτέρα έως Παρασκευή).