Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας σιδηροδρομικών

Η Π.Ο.Σ. και τα Σωματεία Μέλη της, με ομόφωνες αποφάσεις τους, συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και εργατικά συνδικάτα για την 1η ΜΑΗ. Σε ανακοίνωση της η ΠΟΣ αναφέρει:


«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,          
Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου την Πρωτομαγιά τιμούν τους νεκρούς εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους για εργασιακά δικαιώματα, 8ωρο, καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ο φετινός εορτασμός της 1ης Μαΐου βρίσκει τους εργαζόμενους στη χώρα μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αντιμέτωπους στη βαρβαρότητα των μνημονίων του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. τις αποφάσεις των οποίων εκτελεί η Κυβέρνηση εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος μεταφέρεται στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η κατάργηση των Σ.Σ.Ε. και κάθε εργασιακού δικαιώματος σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα επιχειρείται καθημερινά από τη μνημονιακή κυβέρνηση. Ο εφιάλτης της απόλυσης και της ανεργίας πλανάται πάνω από κάθε εργαζόμενο. 
Την ίδια χρονική στιγμή εμείς οι Σιδηροδρομικοί, από τα πρώτα θύματα των μνημονικών πολιτικών, της προηγούμενης και της σημερινής Κυβέρνησης, βρισκόμαστε ξανά στη δίνη αυτών των πολιτικών. Η ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και ο διαχωρισμός της επισκευαστικής σιδηροδρομικής βάσης που σκοπό έχουν την ιδιωτικοποίησή τους, δημιουργεί δικαιολογημένα  κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους.
 Η άρνηση της Κυβέρνησης και των εντολοδόχων Διοικήσεων των εταιρειών για υπογραφή Σ.Σ.Ε. δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους. Οι σιδηροδρομικές εταιρείες πρέπει να παραδοθούν χωρίς «βάρη» στους ιδιώτες. Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να απαντήσουμε σε αυτές τις προκλήσεις.
Η Π.Ο.Σ. και τα Σωματεία Μέλη της με ομόφωνες αποφάσεις συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και εργατικά συνδικάτα για την 1η ΜΑΗ ενώνοντας τις δυνάμεις της εργασίας.
Αυτός  ο πόλεμος που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια πρέπει να έχει νικητή και αυτός πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι. Ο δρόμος και ο τρόπος είναι γνωστοί. Η απεργία της 1ης Μαΐου είναι μια ευκαιρία.
Καλούμε τους σιδηροδρομικούς να δώσουμε μαζικό και δυναμικό παρών στην απεργία και στις συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων. Κανείς Σιδηροδρομικός δεν πρέπει να λείπει από την απεργία. Κανείς Σιδηροδρομικός δεν πρέπει να λείπει από την απεργιακή συγκέντρωση.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε.
► ΟΛΟΙ   ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ   ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤ. ΚΛΑYΘΜΩΝΟΣ - ΣΤΙΣ 11.00’.
► ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ:   ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6 - ΣΤΙΣ 10.00’.
Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.