Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Σερβία: Επενδύσεις €2,5 δισ.για τον εκσυγχρονισμό των σιδηρόδρομων την επόμενη 7ετία

Επενδύσεις ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των σιδηρόδρομων στη Σερβία τα επόμενα επτά έτη, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της χώρας Ντράγκολιουμπ Σιμόνοβιτς, στη διάρκεια των εργασιών του πρώτου διεθνούς συνεδρίου σιδηρόδρομων που έγινε στη Μόκρα Γκόρα. 

Στόχος των επενδύσεων, είπε ο κ. Σιμόνοβιτς, είναι η παροχή υψηλής ποιότητας σιδηροδρομικών υπηρεσιών και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου με στόχο αυτό να καταστεί "ισότιμο" με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. 

Ο ίδιος τόνισε ότι, μέχρι το τέλος του 2013, ποσό περίπου 1,4 δισ. ευρώ θα επενδυθεί σε έργα που σχετίζονται με τα σιδηροδρομικά τμήματα των Πανευρωπαϊκών Διαδρόμων 10 και 11 και άλλες υποδομές. 
Απευθυνόμενους στους συμμετέχοντες στο φόρουμ που έφθασαν στη Μόκρα Γκόρα με το "μπλε τρένο", είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που το τρένο "έτρεξε στις σιδηροδρομικές ράγες", έπειτα από τον θάνατο του πρώην ηγέτη της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας (SFRY), Γιόσιπ Μπροζ Τίτο. 
Ο κ. Σιμόνοβιτς ανακοίνωσε, επίσης, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014, ο Οργανισμός θα λειτουργεί σύμφωνα με ένα νέο επιχειρηματικό σχεδιασμό, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιοργάνωσής του. 
Στο φόρουμ συμμετείχαν περίπου 100 εκπρόσωποι εταιρειών από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και κρατικών οργανισμών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Πηγή:www.capital.gr