Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, την Παρασκευή στην Τρίπολη

Την δική του εισήγηση θα παρουσιάσει και ο κ.  Παναγιώτης Θεοφανόπουλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ) με θέμα: «Το Μέλλον του Σιδηροδρομικού Δικτύου της Πελοποννήσου».


Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, το 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου.
Στο συνέδριο, ο κ.Χατζηδάκης, θα παρουσιάσει τη στρατηγική για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα "Πελοπόννησος 2020". Η εκδήλωση θα συνεχιστεί έως τις 4 το απόγευμα με ομιλίες που αφορούν στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, των μεταφορών, της αγροτικής ανάπτυξης, της διαχείρισης των απορριμμάτων κ.λπ. Να σημειωθεί πως μία από τις εισηγήσεις, αφορά στην πρόταση για την ανάπτυξη «κέντρου διαστημικής τεχνολογίας και υψηλής τεχνολογίας» στην Καλαμάτα, πρόταση που θα παρουσιαστεί από τον κορυφαίο Μεσσήνιο καθηγητή Αεροδιαστημικής, δρ Περικλή Παπαδόπουλο, μαζί με τον εκπρόσωπο της ΝΑΣΑ, καθηγητή Joseph Grady.
Εισηγήσεις συγκεκριμένα, θα κάνουν:
● Ο Μενέλαος Δασκαλάκης (γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) με θέμα: «Η Εξειδίκευση της Νέας Προγραμματικής Περιόδου».
● Ο Νικόλαος Σταθόπουλος (γ.γ. Μεταφορών) με θέμα: «Η Στρατηγική Μεταφορών στο Πλαίσιο της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Χώρας».
● Ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ) με θέμα: «Το Μέλλον του Σιδηροδρομικού Δικτύου της Πελοποννήσου».
● Ο Περικλής Παπαδόπουλος και ο James Grady με θέμα: Δημιουργία «Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας» στην Καλαμάτα».
● Ο Ευάγγελος Χριστοφόρου με θέμα: «Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας».
● Ο Γεώργιος Ζέρβας με θέμα: «Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Κτηνοτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».
● Ο Ευάγγελος Μιχαλόπουλος με θέμα: «Διαχείριση Απορριμμάτων: Το μοντέλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Μετά από ένα διάλειμμα θα αναπτυχθούν:
● Η «2η Εγκύκλιος Σχεδιασμού και Κατάρτισης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Περιόδου 2014 – 2020,
● Τα Βασικά σημεία θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο στην Ελλάδα,
● Ο Σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο.
● Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Βασικές κατευθύνσεις της πρότασης για την Αγροτική Ανάπτυξη για τη Περίοδο 2014-2020.
● Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, «Στρατηγικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για τη Νέα Περίοδο 2014-2020.
● Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, «Προτάσεις ΥΠΕΚΑ για τη διαμόρφωση των κατευθύνσεων Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2014-2020.
● Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού «Ο Πολιτισμός ως στρατηγικός παράγοντας ανάπτυξης στη Νέα Προγραμματική
Περίοδο»
Συντάκτης: Βαγγέλης Ποτέας
ΕΡΤ