Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΓΙΑ ΤΟ “KIATO-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ”»

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΕΡΓΟΣΕ  ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ο Τομέας τεκμηρίωσης Πελοποννήσου, του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, με αφορμή την παραπομπή σε τακτική δικάσιμο όλων των γνωστών εθνικών εργολάβων και των εταιριών τους, για κακουργηματικές πράξεις ακόμα και στο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης ΚΙΑΤΟ-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ, επισκέφθηκε τα συγκεκριμένα εργοτάξια μαζί με όλους τους συνεργάτες, οι οποίοι συνέβαλαν στην αποκάλυψη όλων των επιζήμιων συμβάσεων και αποφάσεων εις βάρος των κρατικών ταμείων, εις βάρος του λαού και της ΕΡΓΟΣΕ.

Στη συνάντηση είχε προσκληθεί και παραβρέθηκε ο συντονιστής των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών κ. Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, τους συνεργάτες και τους κατοίκους που συγκέντρωσαν τόσες χρήσιμες πληροφορίες και που χάρις στην επιμονή τους τεκμηρίωσαν την «ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ», συνέχισε ο παραιτηθείς Υφυπουργός κ. Νίκος Νικολόπουλος:
«Χάρις στη δική σας επιμονή και αυταπάρνηση, φέραμε το σκάνδαλο στη Βουλή και αναδείξαμε το MEΓAλο κόλπο, που είχαν χρόνια στήσει οι γνωστοί νταβατζήδες μαζί με τους ΘΕΛΗΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ της εξουσίας, εις βάρος των φορολογούμενων Ελλήνων και της δόλιας της πατρίδος».
Και συνέχισε:
«Η δική σας ομάδα εργασίας αποκάλυψε, ότι η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ και το Υπουργείο προωθησαν στη Βουλή μία σύμβαση ενός έργου, για το οποίο η συγχρηματοδότηση δεν είναι εξασφαλισμένη, η ημερομηνία επιλεξιμότητας των δαπανών έχει λήξει από τις 31/12/2010, δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις και ενώ απαιτούνται τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια μέχρι να εκδικαστούν ενστάσεις για να είναι δυνατή η αποβολή των ιδιοκτητών και η ολοκλήρωση του.
Τέλος όπως σημειώνουν οι αρμόδιες κρατικές και ευρωπαικές αρχές, οι εκπτώσεις που δόθηκαν, δημιούργησαν υπόνοιες χειραγώγησης του διαγωνισμού.
Χάρις σε εσάς επίσης, πήγε το σκανδαλώδες αυτό έργο στο Ρακιντζή και στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, αφού εσείς δώσατε την «οσμή» του σκανδάλου, της «προσυνεννόησης» των εργολάβων.
Δυστυχώς παρά τα παραπάνω προβλήματα που παρουσίασα προ των οφθαλμών του υπουργού και των υπολοίπων αρμοδίων, παρ’ ότι όλα τα ντοκουμέντα που μου δώσατε τα κατέθεσα και υπάρχουν στα πρακτικά της συνεδρίασης της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Οι Υπουργοί προχώρησαν δυστυχώς στην ψήφιση μίας σύμβασης, η διαχείριση της οποίας όπως φαίνεται δυστυχώς θα γίνει σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε αναλαμβάνοντας την δέσμευση:
«Εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες θα καταθέσουμε τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης στη δικαιοσύνη, θα ζητήσουμε να καταθέσουμε ως μάρτυρες στην ακροαματική διαδικασία επειδή εγκαίρως και επιμόνως είχαμε προειδοποιήσει, ότι το έργο «ΚΙΑΤΟ-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ» που έφερε η κυβέρνηση Παπαδήμου για ψήφιση στη Βουλή, πως δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί εντός της συμβατικής του προθεσμίας, οπότε και η χρηματοδότηση του θα φορτώσει, στην κρίσιμη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία, με πρόσθετα βάρη τον Εθνικό μας προϋπολογισμό».
Ο συντονιστής του τομέα τεκμηρίωσης κ. Γιάννης Κυριακόπουλος αφού ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους όσους αποτελούν το δίκτυο ενημέρωσης θύμισε περιστατικά που τους είχαν στεναχωρήσει, όταν κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι του Νικολόπουλου, προκειμένου προεκλογικά να τον πλήξουν, είχαν βγει στο «πολιτικό μεϊντάνι» και στα «δημοσιογραφικά στέκια» και κατηγορούσαν τον «αντισυστημικό, αντάρτη» Βουλευτή, πως ενώ ο Υπουργός Βορίδης της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, έφερε στη Βουλή για ψήφιση τη σύμβαση της ΕΡΓΟΣΕ για τη γραμμή Κιάτο-Ροδοδάφνη ύψους 93.800.000 ευρώ, αυτός ως εισηγητής και Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας πήγε κόντρα, από το βήμα της Βουλής, καταγγέλλοντας ένα νέο MEΓAλο σκάνδαλο των MEΓAλοεργαλάβων της μιντιακής διαπλοκής.
Την ομιλία στη Βουλή του Νικολόπουλου μάλιστα, την έκαναν φέιγ βολάν και την μοίραζαν πόρτα-πόρτα, ενώ κάποιοι άλλοι «πολιτικοί μαϊντανοί», έβγαιναν ακόμη και στους Ραδιοφωνικούς σταθμούς του Αιγίου και ισχυρίζονταν, πως τάχα σαμποτάρει τα έργα ο Αχαιός πολιτικός.
Τώρα όμως τρέχουν να κρυφτούν, που ο εισαγγελέας παραπέμπει για κακουργηματικές πράξεις τους διαπλεκόμενους μεγαλοεργολάβους.
Την συνάντηση έκλεισε η Γραμματέας τεκμηρίωσης σκανδάλων κ. Δημ. Παπαγιάννη η οποία γνωστοποίησε, πως έφτασαν οι καταγγελίες των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών στις Βρυξέλλες, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ έφτασαν στη Βουλή. Ενώ ασυμβίβαστα ο Νίκος Νικολόπουλος «κραύγαζε» για τη διαφθορά και τη διαπλοκή εργολάβων, υπουργών και ΜΜΕ
Δυστυχώς αλλά ήταν, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Τέλος πληροφόρησε τους παρόντες, πως πριν λίγες εβδομάδες «μπούκαρε» η υπηρεσία δίωξης της επιτροπής ανταγωνισμού και σήκωσε όλα τα αρχεία των γνωστών εργολάβων και των εταιριών τους και, μάζεψε όλους τους υπολογιστές και κατάσχεσε όλα τα CD.
Οι κατηγορίες για ύπαρξη ΚΑΡΤΕΛ έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η κ. Παπαγιάννη επίσης αποκάλυψε ότι υπάρχει καταγγελία στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για παραβίαση της θεμελιώδους γενικής αρχής της διαφάνειας σύμφωνα με την οδηγία 2004/17/ΕΚ. υπάρχει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της υπ’ αρίθμ. 140200/27.5.2009 Κ.Υ.Α. και ζήτησε από όλους να σκεφτούν, μήπως έτσι δικαιολογείται η λάσπη, που ανεπιτυχώς προσπάθησε να ρίξει η μιντιακή διαπλοκή των MEΓAλοεργολάβων, στον Νίκο Νικολόπουλο, όταν τόλμησε να τα βροντήξει, να παραιτηθεί και να τους χαρίσει την Υπουργική καρέκλα του Υπουργείου Εργασίας, μη δεχόμενος να είναι βολικός και υπάκουος στις εντολές τους.
ΑΠΟ 247 εκ. ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΗΓΕ ΣΤΑ 315 εκ.
Ο Νίκος Νικολόπουλο στο τέλος διένειμε μια απάντηση σε κοινοβουλευτική του αναφορά, που επιβεβαιώνει, το «φούσκωμα» του προϋπολογισμού του έργου της σήραγγας της Παναγοπούλας, από 250 εκ. σε 315 εκ. ευρώ.
(Όποιος έχει την υπομονή ας την διαβάσει και θα δει ότι αναφέρουν, πως το εκτιμώμενο κόστος του έργου είναι 247 εκ. ευρώ!!
Να δούμε τι θα απαντήσουν τώρα και αν θα μας διαψεύσουν!!!)


Υ.Γ. : Επισυνάπτεται η σχετική απάντηση