Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Αποζημίωση των κατόχων καρτών για τις απεργίες στα ΜΜΜ


Η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ ενέκρινε την Τρίτη τη σχετική ρύθμιση που προώθησε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία προβλέπεται η ημερήσια αποζημίωση των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις πρόσφατες εκτεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Με βάση τη ρύθμιση που προωθείται για την αποζημίωση των επιβατών κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων τουλάχιστον 24ωρης διάρκειας, που πραγματοποιήθηκαν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των εταιρειών του ομίλου ΟΑΣΑ από την 1η Ιανουαρίου 2013, οι τιμές πώλησης των μηναίων καρτών Απριλίου 2013 διαμορφώνονται ως εξής:
Τύπος Κάρτας -Κανονική Τιμή πώλησης -Τιμή πώλησης με έκπτωση λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων
Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ -€ 45,00- € 34,00
Μηνιαία Κάρτα για όλα τα ΜΜΜ μειωμένη- € 23,00- € 17,00
Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλλευ-Τραμ- € 20,00- € 16,00
Μηνιαία Κάρτα για Λεωφορεία- Τρόλλευ-Τραμ μειωμένη-€ 10,00- € 8,00
Διευκρινίζεται ότι οι εκπτώσεις στις ανωτέρω τιμές πώλησης προσδιορίστηκαν με βάση:
- Τον αριθμό των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013, στον ΟΣΥ ΑΕ (6 ημέρες) και ΣΤΑΣΥ ΑΕ (9 ημέρες).
- Το ανώτατο ποσοστό της παρεχόμενης έκπτωσης, το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% της αξίας της κάρτας.
- Το συγκοινωνιακό μέσο ή μέσα που απεργούσαν. Συγκεκριμένα οι προβλεπόμενες εκπτώσεις αντιστοιχούν στο 1/30 ή 1/45 ή 1/60 της αξίας της μηνιαίας κάρτας για κάθε ημέρα 24ωρης απεργίας και σε σχέση με το μέσο ή τα μέσα που απεργούσαν και σύμφωνα με τον επόμενο πίνακα.
Σε ότι αφορά τη διαδικασία υλοποίησης της παροχής, διευκρινίζονται τα εξής:
1. Οι ανωτέρω εκπτώσεις θα παρέχονται ειδικά για το μήνα Απρίλιο 2013 στους κατόχους κυρωμένου στελέχους μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και θα ισχύουν για όλες τις μηνιαίες κάρτες που θα ανανεωθούν στα εκδοτήρια των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ.
2. Οι παραπάνω εκπτώσεις δεν θα παρέχονται σε περιπτώσεις έκδοσης νέων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.
3. Οι εκδότες θα πρέπει να ενημερώνουν σχετικά όλους τους ενδιαφερόμενους επιβάτες ενώ παράλληλα θα πρέπει να αναρτηθεί εγκαίρως σχετική ανακοίνωση – ενημέρωση (με τις τιμές πώλησης ανά τύπο κάρτας) σε εμφανές σημείο όλων των εκδοτηρίων πώλησης καρτών.
4. Για τυχόν μηνιαία κουπόνια που πωλήθηκαν μέχρι τις 25/03/2013 χωρίς την παροχή έκπτωσης, θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ να μεριμνήσουν για την καταγραφή των αριθμήσεων τους και να οργανώσουν τη διαδικασία παροχής των ανωτέρω εκπτώσεων σε περίπτωση επανεμφάνισης του επιβάτη.
5. Η ρύθμιση που αφορά την παροχή έκπτωσης στους κατόχους ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών θα εφαρμοστεί από τον Ο.Α.Σ.Α. για το σύνολο του έτους, με την έκδοση αντίστοιχης απόφασης του Δ.Σ. του οργανισμού
newsbomb.gr