Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ξύλο και παρασκηνιακές διεργασίες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ


Με χαιρετισμούς εκπροσώπων των κομμάτων ανοίγει σε λίγο τις εργασίες του το 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή με τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας 45μελούς διοίκησης της συνομοσπονδίας.
Το παρασκήνιο είναι έντονο στο περιθώριο του συνεδρίου και εκδηλώνεται στις συνδικαλιστικές παρατάξεις μεταξύ των τριών ξενοδοχείων όπου έχουν διαμοιραστεί οι σύνεδροι.

Ξύλο στη ΔΑΚΕ

Το βράδυ της Πέμπτης σε σύσκεψη της συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΑΚΕ ήρθαν στα χέρια ο πρόεδρος της παράταξης Νίκος Κιουτσούκης με στελέχη που ζητούσαν το ψηφοδέλτιο που θα καταρτιστεί να είναι ανοιχτό προκειμένου να θέτει υποψηφιότητα όποιος θέλει. Ο κ.Κιουτσούκης δεν το δέχτηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαπληκτισμοί και να έρθουν στα χέρια. Στο εσωτερικό της συγκεκριμένη παράταξη εκδηλώνονται τρεις τάσεις: η αντιμνημονιακή που εκφράζεται από τον γραμματέα της παράταξης κ. Κιουτσούκη, η κομματική που εκφράζεται από τη γραμματεία του συνδικαλιστικού της γραμματείας και τον Φίλιππα Ταυρή, ενώ μεγάλη είναι και η επιρροή του πρώην στελέχους της παράταξης και νυν ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη.

Διεργασίες και στην ΠΑΣΚΕ

Προβλήματα υπάρχουν και στην ΠΑΣΚΕ μετά τη διάσπαση της παράταξης και τη δημιουργία του ΕΜΕΙΣ από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο, την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στάβη Σαλουφάκου και τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτό, οι οποίοι θα επιχερήσουν να εκλέξουν στη νέα διοίκηση 4-5 μέλη.

Enet.gr