Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Οι 45 της νέας διοίκησης της ΓΣΕΕ


17 ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


Μερικώς «ανανεωμένη» (17 νέα πρόσωπα) και χωρίς μεγάλες ανατροπές στο συσχετισμό των δυνάμεων των συνδικαλιστικών παρατάξεων, παρά την κίνηση του Ν. Φωτόπουλου που διέσπασε την ΠΑΣΚΕ (στερώντας της 3 έδρες) είναι η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Η ΠΑΣΚΕ διατηρεί τον πρώτο ρόλο με 16 έδρες (από 22 το '10) και ακολουθούν η ΔΑΚΕ με 11 (όσες είχε), η ΔΑΣ (ΚΚΕ) με 10 (από 9), η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) με 5 (από 3) ενώ το “ΕΜΕΙΣ” του Ν. Φωτόπουλου καταλαμβάνει 3 έδρες.
- Πρώτος σε σταυρούς και υποψήφιος για τη θέση του προέδρου, ο Γιάννης Παναγόπουλος (από την ΕΤΕ και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ) κινεί ήδη τις διαδικασίες για την εκλογή προεδρείου. Με την ΠΑΣΚΕ εξελέγησαν συνολικά 16 και οι 4 για πρώτη φορά (Λεβέντης, Προύτζος, Στοϊμενίδης και Ταχματζίδης). Μαζί με τον Ι. Παναγόπουλο, εξελέγησαν οι Στ. Ανέστης (ΟΤΕ), Γ. Γεωργακόπουλος (λιμάνια), Αθ. Δανούσης Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας), Σ. Δημητριάδου (ΟΤΟΕ), Ν. Ηλιόπουλος (Ομοσπονδία χειριστών μηχανημάτων), Θωμάς Φίλλιπος (ΕΛΤΑ), Δ. Καραγεωργόπουλος (ιδιωτικά καζίνο), Γ. Κωνσταντινόπουλος (ΟΤΟΕ – Εμπορική), Αθ. Λεβέντης (Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών), Ευ. Μουτάφης (ΕΥΔΑΠ), Π. Προύτζος (Ομοσπονδία ξενοδοχοϋπαλλήλων), Φ. Σιακάρας (Ομοσπονδία φορτοεκφορτωτών), Α. Στοϊμενίδης (τεχνικών γραφείων), Δ. Ταχματζίδης (Εργατικό Κέντρο Βέροιας) και Π. Τσαραμπουλίδης (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης).
- Τον πλήρη έλεγχο της ΔΑΚΕ διατηρεί (προς μεγάλη λύπη των “Σαμαρικών”) ο Ν. Κιουτσούκης (ΟΣΕ) με την εκλογή των Ευθ. Θεοχάρη (Χημική Βιομηχανία), Α. Καρρά (ΔΕΗ), Δ. Καψόκολη (ΕΛΤΑ), Φ. Κολεβέντη (Εργατικό Κέντρο Αργολίδας), Α. Κομίνη (ΕΘΕΛ), Ν. Κωστόπουλο (Ωνάσειο), Β. Λάμπρου (ΟΤΕ), Δ. Μπαζίγου (Εθνοκάρτα), Ε. Πάλλη (εταιρειών Secutiy) και Σ. Τσώνη (Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας).
- Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Κατσώτης (από την Ομοσπονδία ξενοδοχοϋπαλλήλων) ξεχωρίζει στο συνδυασμό της ΔΑΣ (ΚΚΕ – ΠΑΜΕ) και ακολουθούν οι Β. Αρτεμίου (από την Ομοσπονδία εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά, γιός του παλαιού συνδικαλιστή από τον ίδιο χώρο). Α. Ευαγγελάκης (οικοδόμος), Σ. Ταριανόπουλος (ΟΤΟΕ), Α. Μπαλού (ΟΤΟΕ), Σ. Πελαής (Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας), Γ. Πέρρος (Ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων), Σ. Πουλικογιάννης (Μέταλλο), Π. Ταβουλάρη (Ομοσπονδία εργαζομένων στο φάρμακο) και Ι. Τασιούλας (οικοδόμος).
- Τρεις επιπλέον εκπροσώπους έχουν στη νέα διοίκηση οι Αθ. Βασιλόπουλος (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων) και Ζ. Πεπές (ΟΤΟΕ - ΕΤΕ) με την Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ). Πρόκειται για τους Ι. Δούκα (ΟΤΕ). Κ. Λάζαρη (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων), και τον Γ. Παπακωνσταντίνου (Διϋλιστήρια).
- Με το Ν. Φωτόπουλο και το συνδυασμό “ΕΜΕΙΣ” εξελέγησαν οι Ν. Ορφανός (Διϋλιστήρια) και η Σ. Σαλουφάκου (Εργατικό Κέντρο Αθήνας, από την παλιά Ολυμπιακή).
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΤΟΣ
«Η»