Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Εικόνες ντροπής Σοκ από σκηνές βίας σε σιδηροδρομικούς σταθμούς του Σίδνεϊ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και αποκαλύπτουν βίαια περιστατικά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Οι περικοπές και η λιτότητα έχουν ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας - λόγω μείωσης του προσωπικού - και πολλοί πολιτικοί προειδοποιούν για την επικινδυνότητα της κατάστασης, ενώ άγριες επιθέσεις πραγματοποιούνται πλέον σε καθημερινή βάση.  


Σε ένα από τα βίντεο, φαίνεται ξεκάθαρα πως μια ομάδα νεαρών κοριτσιών χτυπά μέχρι λιποθυμίας ένα ζευγάρι σε σταθμό του Μπλάκταουν. Η επίθεση είναι τόσο σοβαρή που το αγόρι  μένει αναίσθητο, ενώ η κοπέλα εικονίζεται αιμόφυρτη.
Σε άλλο περιστατικό στον σταθμό Καμπραμάτα, ένας άνδρας δέχεται επανειλημμένως κλοτσιές από συμμορία, ενώ είναι πεσμένος στο πάτωμα. Μια ομάδα νεαρών ανδρών και γυναικών ως ανίσχυροι φύλακες προσπαθούν να παρέμβουν μέχρι που στο σημείο καταφθάνουν αστυνομικοί και επεμβαίνουν χρησιμοποιώντας όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης.
Στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών της χώρας αποκαλύπτουν πως κάθε μέρα γίνονται τρεις βίαιες επιθέσεις σε σταθμούς του τρένου στο Σίδνεϊ. Ο υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών της αντιπολίτευσης, Πένι Σαρπ, σημειώσε πως δεν υπάρχει περιφρούρηση μετά τα μεσάνυχτα μεταξύ Κυριακής και Τετάρτης.
«Αυτά είναι σοβαρά περιστατικά και οι ζωές των ανθρώπων κινδυνεύουν. Τρεις επιθέσεις την ημέρα είναι πάρα πολλές. Οι άνθρωποι που περιπολούν τα τρένα είναι λιγότεροι από ποτέ», πρόσθεσε.
Μάλιστα, πολλές φορές οι τραυματισμοί στους σταθμούς των τρένων είναι πολύ σοβαροί. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Τιμ Θόρτον, ο οποίος σε μια επίθεση υπέστη κάταγμα στο κρανίο, αιμορραγία στον εγκέφαλο και έχασε την ακοή στο δεξί του αυτί!
«Βγήκα νοκ άουτ από τη στιγμή που δέχτηκα την επίθεση. Νομίζω ότι είχα πέσει με το κεφάλι μου στο έδαφος. Δε θυμόμουν τι συνέβη για τις επόμενες τρεις ημέρες», είπε χαρακτηριστικά το θύμα.





"Πρώτο Θέμα"