Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ακταίο: "Είμαστε αποκλεισμένοι"

Πυκνώνουν οι διαμαρτυρίες από κατοίκους και τοπικούς παράγοντες του Ακταίου, που υποστηρίζουν ότι η τοπική κοινότητα έχει αποκλειστεί από την κατασκευή σημαντικών υποδομών, όπως είναι το δίκτυο αποχέτευσης και η επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Οι πληροφορίες της «Π» από την Αθήνα για τον προαστιακό δεν είναι αισιόδοξες, αν και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και ο Δήμος Πατρέων, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να φτάσει το αστικό τρένο στο Ακταίο. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν πιεστικά την δημιουργία στάσης στην τοπική κοινότητα, ειδικά εάν ο προαστιακός επεκταθεί στα Αραχωβίτικα, και τον Ψαθόπυργο, τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες (σ.σ. έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις από τον Δήμο μετά τις πρόσφατες συναντήσεις με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Το δημοτικό συμβούλιο έχει κάνει δεκτό ομόφωνα το αίτημα των κατοίκων του Ακταίου, οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται από κανένα συγκοινωνιακό μέσο και βλέπουν τον χρόνο να περνά χωρίς να υπάρχει κάποια εξέλιξη.
Στο Ακταίο δεν υπάρχει καν η υποδομή αυτή τη στιγμή για να λειτουργήσει στάση του προαστιακού. Βασικό επιχείρημα της τοπικής κοινωνίας, εκτός από την έλλειψη συγκοινωνιακού μέσου, είναι πως στο Ακταίο ζουν μόνιμα περίπου 2.000 κάτοικοι, οι οποίοι το καλοκαίρι τουλάχιστον διπλασιάζονται.


Pelop.gr