Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κλείνουν τα επόμενα Σαββατοκύριακα δύο σταθμοί του Μετρό


ΛΟΓΩ ΔΟΚΙΜΩΝ

Αλλάζει μέχρι τις αρχές Μαρτίου ο συγκοινωνιακός χάρτης της Αθήνας, ενόψει της επέκτασης του δικτύου του μετρό προς τους νέους σταθμούς.

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, όπως και τα αντίστοιχα 2 και 3 Μαρτίου, ο σταθμός του Μετρό «Άγιος Αντώνιος» θα παραμείνει κλειστός.

Αιτία είναι οι δοκιμές που πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να ελεγχθεί το σύστημα σηματοδότησης εν όψει της ένταξης των σταθμών «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» στο δίκτυο της Γραμμής 2.
Προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό, αποφασίστηκε ενίσχυση δρομολογίων της υφιστάμενης γραμμής τρόλεϊ 12 «ΖΑΠΠΕΙΟ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ)» και της υφισταμένης λεωφορειακής γραμμής Α13 «ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ» για τη σύνδεση του σταθμού «Άγιος Αντώνιος» με το σταθμό «Μεταξουργείο» στις 23 – 24/2 και 2 – 3/3.
Η εξυπηρέτηση των επιβατών θα γίνεται μέσω των στάσεων «ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ» επί της οδού Αχιλλέως (γραμμή 12) και «ΠΛ. ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ» επί της οδού Λένορμαν (γραμμές 12, Α13) όσον αφορά στο σταθμό μετρό «Μεταξουργείο» και μέσω της στάσης «ΣΤ. ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ» όσον αφορά στο σταθμό μετρό «Άγιος Αντώνιος».
Τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 23/2 και του Σαββάτου 2/3 (από 00.30 ως 02.30) δεν θα λειτουργήσει επίσης ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος», ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δάφνη».
Η εξυπηρέτηση του κοινού θα ενισχυθεί με τη λειτουργία προσωρινής κυκλικής λεωφορειακής γραμμής με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» τις μεταμεσονύκτιες ώρες του Σαββάτου 23/2 και του Σαββάτου 2/3 από 00:30 έως και 02:30.
Η αφετηρία και το τέρμα της γραμμής θα είναι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού του μετρό «Δάφνη» και συγκεκριμένα η στάση με ονομασία «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ». Η γραμμή θα πραγματοποιεί κυκλική διαδρομή από την εν λόγω αφετηρία, διερχόμενη από το σταθμό «Άγιος Δημήτριος» και επιστρέφοντας στο σταθμό «Δάφνη».

"Εθνος"