Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κοινή ανακοίνωση των σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


 Πραγματοποιήθηκε σήμερα  Πέμπτη 21 /02/ 2013, συνάντηση των Προεδρείων των Σωματείων Εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. ΠΕΠΕ, ΠΕΠΑ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ με  θέματα την Μεταφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ (και την ιδιωτικοποίηση αυτών), την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την Οργανωτική δομή της Εταιρείας και την ανασύνταξη του Συνδικαλιστικού Κινήματος κλπ.

Όσον αφορά το θέμα της ιδιωτικοποίησης αποφασίστηκε και το θέμα να αντιμετωπιστεί  σε πολιτικό , συνδικαλιστικό και Νομικό επίπεδο.
Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των προεδρείων με καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου  για την νομική αντιμετώπιση του θέματος ενώ θα προγραμματιστεί κοινή Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης με κάλεσμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα θα υπάρξει προσπάθεια για συνάντηση των Σωματείων με τον Υπουργό Μεταφορών για το  θέμα της ιδιωτικοποίησης .
 Για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , ομόφωνα αποφασίστηκε ότι στόχος είναι η διατήρηση των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί με την προηγούμενη ΣΣΕ κ η διατήρηση της εργατικής Νομοθεσίας για τον υπολογισμό των δευτερευουσών απολαβών.
 Για την Οργανωτική Δομή της Εταιρείας συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη στελέχωσης κρίσιμων Υπηρεσιών.
 Την συνάντηση απασχόλησε και η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος , καθώς και η αναζήτηση δράσεων για την αντιμετώπιση της επιχειρούμενης παράνομης μείωσης της εφάπαξ αποζημίωσης .
 Στόχος είναι οι συναντήσεις να είναι τακτικές για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων .


 Για τα ΔΣ ΠΕΠΕ, ΠΕΠΑ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ


Οι Πρόεδροι                                                         Οι Γ. Γραμματείς



Τουρλής Β                                                             Θεοδωρόπουλος Ε


Αντωνίου Γ                                                             Σκουτέλας Κ


Ζαβογιάννης Β                                                       Κολοκοτρώνης Π