Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Το πόρισμα για διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Από τους 54.000 υπαλλήλους με σύμβαση αορίστου χρόνου, που ανήκουν στις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ, προτείνεται να προέρχονται όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα. Προβλέπονται εξαιρέσεις βάσει κοινωνικών κριτηρίων.
Ανατροπές στο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαρτίου, προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο νέο καθεστώς μέσα στο 2013.
Oπως αποκαλύπτει σήμερα το «Eθνος», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει λάβει προτάσεις από ειδική ομάδα στελεχών του Δημοσίου, που συστήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνογνωσία στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης, με προτεραιότητα την αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών και τη συναφή αξιολόγηση του προσωπικού της διοίκησης.
Σύμφωνα με το εισηγητικό, οι Eλληνες εμπειρογνώμονες προτείνουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τη ριζική αναδιάρθρωση του πλαισίου της κινητικότητας και συγκεκριμένα εισηγούνται τον διαχωρισμό της κινητικότητας από τη διαθεσιμότητα. Η κινητικότητα να ισχύσει για όλο το προσωπικό, με μετακινήσεις οικειοθελείς ή υποχρεωτικές ανά πενταετία.