Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αποκλεισμένη περιοχή τα Σεπόλια – Επιχείρηση των ΕΚΑΜ τα ξημερώματα στο κέντρο ελέγχου του Μετρό – 4 προσαγωγές


 
Λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα της Παρασκευής, η αστυνομία έκανε επιχείρηση στο κέντρο ελέγχου του Μετρό στα Σεπόλια. Εκεί όπου βρίσκεται και το αμαξοστάσιο και όπου τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη και πολιτική επιστράτευση είχαν οχυρωθεί οι εργαζόμενοι.


Άνδρες των ΕΚΑΜ με πολιορκητικό κριό έσπασαν ένα τμήμα της σιδερένιας πύλης και μπήκαν στο χώρο του αμαξοστασίου. Προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές. Περίπου 50 υπάλληλοι που βρίσκονταν εκεί δήλωσαν προσωπικό ασφαλείας και δεν προσήχθησαν ούτε και τους δόθηκαν χαρτιά επιστράτευσης.
Η αστυνομική δύναμη που εστάλη στο αμαξοστάσιο είναι ισχυρότατη. Περισσότερες από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες έχουν αποκλείσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος της Λένορμαν.
Δυνάμεις υπάρχουν ακόμη και πάνω στην Εθνική.

Νωρίτερα, επικράτησε μικρή ένταση όταν τα ΜΑΤ απώθησαν αλληλέγγυους, εργαζόμενους σε άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που βρίσκονταν συγκεντρωμένη απέναντι από την κεντρική πύλη του αμαξοστασίου. Πάνω στην αναμπουμπούλα για κοπέλα έπεσε και την πήρε, προληπτικά, ασθενοφόρο να μη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

newsit