Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο κ. Νίκος Κιουτσούκης ευχαριστεί και καλεί σε αγώνα τους συνάδελφους του σιδηροδρομικούς

Με επιστολή του ο κ. Νίκος Κιουτσούκης ευχαριστεί εκείνους τους συναδέλφους του που συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές για  την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ. Παράλληλα εκφράζει τον προβληματισμό του για τα  τεκταινόμενα   στον σιδηρόδρομο.
Στην επιστολή του ο κ. Κιουτσούκης αναφέρει:

«Συναδέλφισσες - φοι,

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΟΣΕ, να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους που στήριξαν την υποψηφιότητά μου και να εκφράσω  τον προβληματισμό μου για την αποχή που υπήρξε.
 Ο σιδηρόδρομος και εμείς οι επαγγελματίες σιδηροδρομικοί, βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών και για μια ακόμη φορά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νέα σχέδια φτιαγμένα στο γόνατο.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 5 χρόνια άλλαξαν 5 φορές τα σχέδια “εξυγίανσης”, πέντε διαφορετικοί υπουργοί, όμως στην ίδια πάντα κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από τον τεμαχισμό και την εκποίηση του σιδηροδρόμου….

Άλλωστε τα αποτελέσματα αυτών των σχεδίων είναι ορατά σε κάθε έναν από εμάς, όχι όμως στο επιβατικό κοινό, τους χρήστες του τραίνου και τους πολίτες.

Το μάρμαρο της “εξυγίανσης” το πληρώσαμε πολύ ακριβά όλοι μας, αλλά κυρίως οι 2000 συνάδελφοί μας που “εκδιώχθηκαν” μετά το κλείσιμο των 2/3 του δικτύου, και την διαδικασία των μετατάξεων, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, δηλαδή ένα βήμα πριν την απόλυση…


Συναδέλφισσες- φοι,

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που διασπά τις επισκευαστικές βάσεις, από τον κορμό του ΟΣΕ είναι μια βεβιασμένη πολιτική κίνηση η οποία πραγματοποιείται με μόνο στόχο την τήρηση των…συμφωνηθέντων στο 2ο μνημόνιο, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ οψιν τα δεκάδες προβλήματα που δημιουργούνται…
 Τα ερωτήματα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων. Ο στόχος εμφανής.

 ΤΟ (ΞΕ)ΠΟΥΛΗΜΑ.

Η διάθεση των συγκυβερνώντων προφανής.

 Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Ή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Σ’ αυτόν τον τραγέλαφο οφείλουμε να απαντήσουμε μαζικά με την συμμετοχή μας στις δυο 24 ώρες απεργίες που εξήγγειλε η Π.Ο.Σ την Τετάρτη και την Πέμπτη, αλλά και σ’ όποιες άλλες ενέργειες αποφασισθούν από τα συντεταγμένα όργανά μας.

Συναδέλφισσες – φοι,

Δίνουμε μια μεγάλη μάχη. Δίνουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας, για την επιβίωση των οικογενειών μας.
 Αντιστεκόμαστε μαζικά στα σχέδια διάλυσης και εκποίησης του σιδηροδρόμου και στις νέες περικοπές των μισθών μας».


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ


Ν. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣ
Μέλος Δ.Σ. ΟΣΕ

Τα «Σ.Ν» εύχονται στον κ. Νίκο Κιουτσούκη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και να μην ξεχνά τους μεταταγμένους σιδηροδρομικούς τους οποίους έδιωξαν χωρίς να τους δώσουν  το ηθικό δικαίωμα να έχουν ταυτότητα σιδηροδρομικού..