Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Οι «πρώην» που μάχονται για μια καρέκλα στις ΔΕΚΟ


Θέμα φαίνεται πως έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες με τους διορισμούς των διοικητών στις ΔΕΚΟ και τις γκρίνιες που προκύπτουν από τους χειρισμούς της κυβέρνησης κάτι που αναμένεται να συζητηθεί στην προσεχή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Μπορεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς  να έχει δηλώσει ότι για τις εν λόγω εταιρείες θα προτιμηθούν τεχνοκράτες με εμπειρία, αλλά, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», υπάρχουν μερικοί πρώην βουλευτές και στελέχη των τριών κομμάτων που ερίζουν για μια θέση στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι τους έχουν δοθεί τέτοιες υποσχέσεις από τα τρία κόμματα.
Το θέμα, τονίζει η εφημερίδα, δεν αποκλείεται να συζητηθεί στην σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέμου, Κουβέλη, την Τρίτη, ενώ διαρρέεται ότι το ΠΑΣΟΚ  απαιτεί προς το παρόν να παγώσουν οι διορισμοί στις ΔΕΚΟ
Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις προσώπων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πρώην γραμματέα του υπουργείο Εργασίας Δημήτρη Κοντού το οποίο είχε επιλέξει το Μαξίμου για αντικαταστάτη του Ηλια Κικίλια στον ΟΑΕΔ. Οι διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών, αλλά και η εμπλοκή του ονόματος του κ. Κοντού στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να παγώσει τον διορισμό του και να αφήσει τον κ. Κικίλια στην θέση του.
Κάτι ανάλογο αναμένεται να προκύψει και με την αντικατάσταση του του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου. Το Μαξίμου προόριζε για τη θέση του τον πρώην πρόεδρο της Ολυμπιακής, Δημήτρη Κούκη, ωστόσο, σύμφωνα, πάντα με το Βήμα της Κυριακής » ο κεντρικός ρόλο που έπαιξε ο κ. Ζηλιασκόπουλος στο «ντηλ» με Hewlett Packard-Cosco μάλλουν τον κρατάει στην προεδρία της εταιρείας.
Αντιδράσεις συναντά και η τοποθέτηση του Γεώργιου Βερναδάκη ως επικεφαλής του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς ο κ. Βερναρδάκης υπήρξε ο πατέρας των Stage, πρόγραμμα που είχε δημιουργήσει αρκετούς ψιθύρους για τον τρόπο που έγιναν οι προσλήψεις.
Από την άλλη πλευρά, έχει ζητηθεί και η απομάκρυνση του διοικητή του ΕΛΓΑ, Θεόδωρου Σαρρή, με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Εξαρχο να προορίζεται ως αντικαταστάτης.
Παρόμοιες κουβέντες γίνονται και τους υποψήφιους διοικητές σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΟΓΑ με μόνο τον Ροβέρτο Σπυρόπουλος να φαίνεται ότι παραμένει στη διοίκηση του ΙΚΑ με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Παπαθανασίου, να αναλαμβάνει χρέη υποδιοικητή.
Παρά τις αντιδράσεις φαίνεται ότι ορισμένοι διορισμοί θα προχωρήσουν ως έχουν με τον πρώην πρόεδρο του ΟΕΚ επί ΝΔ κ. Σελιανάκη να αναλαμβάνει την εταιρεία Αττικό Μετρό, ενώ στα ΚΕΚ-ΕΛΤΑ θα πάει ο υποψήφιος βουλευτής Μάκης Γάκης.
Στον οργανισμό ΕΛΓΟ θα πάει ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας, Κώστας Μπέσης, ενώ τον ΟΑΣΑ θα αναλάβει ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ Αλέξανδρος Δελούκας.
Το ΠΑΣΟΚ θα διορίσει τη διοίκηση κεντρικών αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τα επικρατέστερα ονόματα να είναι οι Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο κ. Κακαφίκας.
Iefimerida.gr