Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πλαίσιο των θεματικών εκδρομών με τραίνο στην Πελοπόννησο διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδρομή για παιδιά, από την Καλαμάτα στους Χράνους στις 29 Δεκεμβρίου


«Το ραντεβού σας με τον Άγιο Βασίλη ορίστηκε για το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις φωτισμένες καλύβες του χωριού Χράνοι. Το τραίνο θα σας περιμένει στο σταθμό Καλαμάτας για αναχώρηση στις 13.30. Μην ξεχάσετε στην επιστροφή να ζωγραφίσετε το ταξίδι σας!»

Πράξη πρώτη:

Τα παιδιά επιβιβάζονται στο χριστουγεννιάτικο τραίνο με χαρά. Το τραίνο αναχωρεί από το σταθμό σφυρίζοντας το γιορτινό του ξεκίνημα. Όλα γύρω είναι στολισμένα.Τα παιδιά ξέρουν πως λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη έχουν το μεγάλο ραντεβού! Τραγουδούν την προσμονή τους και το τραίνο σφυρίζει στο διάβα του, σαν να τραγουδάει κι αυτό, σκοπό χριστουγεννιάτικο. Μαζί τους τραγουδάει κι η φύση. Περνούν μέσα από κατάφυτες πλαγιές και κάμπους, συναντούν γέφυρες και γραφικά χωριά, για να φτάσουν στην πρώτη στάση του ταξιδιού τους, στον φιλόξενο Άρι Μεσσηνίας. Το όμορφο γραφικό χωριουδάκι τους καλωσορίζει με τοπικά γλυκά και κεράσματα. Σε δεκαπέντε λεπτά ξαναξεκινούν. Άλλη μια στάση και ο προορισμός πλησιάζει. Το Ζευγολατιό περιμένει με τα περήφανα πλατάνια του να τους εντυπωσιάσει και να τους υποδεχθεί για μια τελευταία στάση, προσφέροντας στο παραδοσιακό καφενείο του ροφήματα, παστέλια και γλυκά του κουταλιού. Επιβίβαση και πάλι στο τραίνο. Και η ώρα της τελικής διαδρομής έφτασε. Τώρα πια οι ράγες τούς οδηγούν στους Χράνους.
Πράξη δεύτερη:

«Πώς θα είναι άραγε ο Αι Βασίλης από κοντά;» Το τραίνο σφυρίζει πλησιάζοντας πια στο χωριό. Στα παράθυρα των βαγονιών τα πρόσωπα των παιδιών ψάχνουν με προσμονή να δουν κάτι από το κόκκινο της φορεσιάς του. Το τραίνο τους σταθμεύει κι εκείνα από το σταθμό των Χράνων περπατούν προς το σημείο συνάντησης. Παντού υπάρχουν κεράσματα από γλυκά και λιχουδιές. Όλα γύρω τους στολισμένα, φανερώνουν πως κάτι επίσημο πρόκειται να γίνει. Ναι, είναι όλα έτοιμα για το ραντεβού με τον Αι Βασίλη. Τα παιδιά χειροκροτούν στη θέα της πρώτης μικρής καλύβας με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και στολίδια. Οι φωνές των παιδιών κάνουν τον χαμογελαστό παππού με τη λευκή γενειάδα να ξεπροβάλει. Η κόκκινη φορεσιά, ο κόκκινος σκούφος, ο μεγάλος σάκος με τα δώρα … «Αυτός είναι!»
Πράξη τρίτη:

Ακουαρέλες και μπογιές για τον καθένα και η επιστροφή με το τραίνο έχει ζωγραφική! Τώρα το ταξίδι γεμίζει χρώματα. Πλατάνια, αγριοβελανιδιές και λεύκες, λίθινες γέφυρες και ποταμάκια, εμπνέουν τους μικρούς ζωγράφους. Πράσινο για τα δέντρα, κίτρινο για τα σπαρτά, μπλε για τα ποτάμια, χρυσό για τον ήλιο. 
Και κόκκινο για τον Αι Βασίλη. Ναι τώρα τον ζωγραφίζουν καλύτερα! Γιατί τώρα πια τον γνωρίζουν!

Κάπως έτσι θα είναι η εκδρομή με τραίνο στις 29 Δεκεμβρίου 2012!
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο πλαίσιο των θεματικών εκδρομών με τραίνο στην Πελοπόννησο διοργανώνει μια χριστουγεννιάτικη εκδρομή για παιδιά, από την Καλαμάτα στους Χράνους.
Το πρόγραμμα της θεματικής εκδρομής έχει ως εξής:

Αναχώρηση από Σταθμό Καλαμάτας,  ώρα 13.30
Άφιξη στο Σταθμό  Άριος Μεσσηνίας στάθμευση περίπου 15 λεπτών
Άφιξη στο Σταθμό Ζευγολατιού στις 14.45, στάθμευση περίπου 15 λεπτών
Άφιξη στο Σταθμό Χράνων  στις 16.00 περίπου, στάθμευση 2 ωρών
Αναχώρηση από Σταθμό Χράνων  περίπου  ώρα 18.00
Άφιξη στο Σταθμό Καλαμάτας περίπου ώρα  20.00
Στην εκδρομή θα συμμετέχουν 25 παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού Κυλλήνης.
Θα προσφερθούν δώρα στα παιδιά.

Κόστος

Το κόστος ανέρχεται στα 15 € για τους ενήλικες και 10 € για τα παιδιά, για τη σιδηροδρομική διαδρομή Καλαμάτα – Χράνοι – Καλαμάτα. 


Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Τα εισιτήρια διατίθενται από το Γραφείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Σίνα 6, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας: 210 3624406, 210 3621039 κος Πολίτης (ώρες λειτουργίας 8:00-15:30 Δευτέρα έως Παρασκευή).