Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ξάνθη: Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας - Συναγερμός στην Πυροσβεστική!


Η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε λίγο μετά τις 09.00 το πρωϊ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Πολυσίτου.


Κλιμάκιο του ΟΣΕ από τη Ξάνθη αλλά και μονάδες της 
Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει για την περιοχή όπου εκτροχιάστηκε το τρένο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν υλικές ζημιές ή τραυματίες.
 newsit


Το     xanthipress.gr έγραψε

Εκτροχιασμός τρένου σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στη σιδηροδρομική γραμμή Πολύσιτου-Αμαξάδων.
Πρόκειται για την αμαξοστοιχία 91 (intercity) που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη, με κατεύθυνση προς τη συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το ατύχημα, δεν υπάρχουν τραυματίες. Η κυκλοφορία στη γραμμή έχει διακοπεί ενώ η διέλευση από το ίδιο σημείο γίνεται μέσω λεωφορείων. Στην περιοχή έχουν σπεύσει αμαξοστοιχίες βοήθειας από την Ξάνθη και την Κομοτηνή.



Το   komotinipress.gr  έγγραψε

Άγιο είχαν οι 110 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 91 (intercity) η οποία εκτροχιάστηκε, όταν υποχώρησε γέφυρα στη σιδηροδρομική γραμμή  Πολύσιτου-Αμαξάδων, χωρίς ωστόσο να πάθει κανείς τίποτα.
Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη, με κατεύθυνση προς τη συμπρωτεύουσα. Ενώ διερχόταν τον Πολύσιτο, υποχώρησε γέφυρα, η οποία ήταν πιθανότατα μπαζωμένη  κι υπέστη καθίζηση από τη νεροποντή. Η αμαξοστοιχία βγήκε από την πορεία της χωρίς όμως  να ανατραπεί. Η κυκλοφορία στη γραμμή έχει διακοπεί ενώ η διέλευση από το ίδιο σημείο γίνεται μέσω λεωφορείων.Στην περιοχή έχουν σπεύσει αμαξοστοιχίες βοήθειας από την Ξάνθη και την Κομοτηνή.