Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Προχωράει η ηλεκτροκίνηση στην σιδηροδρομική γραμμή Βόλου - Λάρισας


Ο ΟΣΕ ετοιμάζει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για υποβολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να πάρει έως το τέλος του 2012 την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την αναβάθμιση των σταθμών και της γραμμής Λάρισας - Βόλου.

Παράλληλα η ΕΡΓΟΣΕ «τρέχει» την προμελέτη για να προετοιμαστούν τα τεύχη δημοπράτησης για την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης στο εν λόγω δίκτυο, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της Θεσσαλικής κοινωνίας. Και αυτό διότι έπειτα από χρόνιες καθυστερήσεις εξασφαλίστηκαν πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), επί της σύντομης θητείας του κ. Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης του κ. Παναγιώτη Πικραμμένου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης στις αρχές του 2013 εκτιμάται ότι θα γίνει η έγκριση των πολεοδομικών όρων για την ηλεκτροκίνηση του δικτύου Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα. Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, το έργο μπορεί να προταθεί για ένταξη στο 5ο ΚΠΣ (2014-2020).
Παράλληλα, μέσα στο φθινόπωρο θα ολοκληρωθούν και οι τελευταίες παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση της σύνδεσης του λιμένος του Ικονίου με το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, που υπόσχεται ραγδαία διοχέτευση του διεθνούς εμπορίου μέσα από το ελληνικό σύστημα υποδομών. 


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα