Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ελλάς το μεγαλείο σου. Τυπικά ακέφαλο το ταμείο αποκρατικοποιήσεων


Σε νέο «πονοκέφαλο» για το οικονομικό επιτελείο εξελίσσεται το θέμα της ανάδειξης της Διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο ενώ έχει οριστεί ατύπως εδώ και δύο ολόκληρους μήνες, δεν έχει ακόμα εγκριθεί από τη Βουλή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει καμία αποκρατικοποίηση.

Το καταστατικό του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων προβλέπει έγκριση του ΔΣ από επιτροπή της Βουλής, με ειδική πλειοψηφία, και συγκεκριμένα με πλειοψηφία 2/3 μελών που αποτελούν την Επιτροπή για τις ΔΕΚΟ στην Βουλή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι απαιτείται η έγκριση των 10 από τους 15 βουλευτές που αποτελούν την Επιτροπή.

Ωστόσο, οι βουλευτές που προέρχονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι μόλις 9, με αποτέλεσμα η έγκριση του νέου ΔΣ του Ταμείου να μην θεωρείται βέβαιη.

Υπενθυμίζεται ότι για την θέση του προέδρου έχει οριστεί ο Τάκης Αθανασόπουλος, ενώ για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Γιάννης Εμίρης.

«Είμαστε με δεμένα χέρια» λένε οι άνθρωποι του Ταμείου, αφού μέχρι να εγκριθεί η νέα διοίκηση δεν μπορεί να προχωρήσει απολύτως καμία ενέργεια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το ΔΣ του Ταμείου δεν έχει συνεδριάσει από τις 15 Μαΐου. Η συνεδρίαση της Επιτροπής για τις ΔΕΚΟ έχει οριστεί για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.
euro2day.g