Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τρίκαλα. Παραμένουν οι τρύπες στο συρμάτινο πλέγμα στις γραμμές του ΟΣΕ


Χρόνια τώρα, συζητάμε για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα ανοίγματα στα συρμάτινα πλέγματα της γραμμής του ΟΣΕ, κατά μήκος της οδού Μετεώρων. 

Του Λάζαρου Μάμαλη 


Ως γνωστόν μετά την υπερύψωση της γραμμής, κάτοικοι της περιοχής πήραν την υπόθεση στα χέρια τους, δημιουργώντας αυτοσχέδιες διαβάσεις προκειμένου να επικοινωνούν με την υπόλοιπη πόλη. 

Το συρμάτινο πλέγμα τοποθετήθηκε πριν από μία δεκαετία περίπου, προκειμένου να αποτρέψει τους Τρικαλινούς να διέλθουν από τη σιδηροδρομική γραμμή. Μόνο που κατά την κατασκευή της νέας γραμμής δεν ελήφθη μέριμνα για τη δημιουργία σύγχρονων διαβάσεων που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων, αλλά και των πεζών πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή.
Κατόπιν αυτού, τα αποτελέσματα είναι γνωστά και αναμενόμενα… Ορισμένα εξ αυτών μάλιστα, μπορούν να χαρακτηριστούν ως τραγικά μιας και στο αστυνομικό δελτίο έχουν καταγραφεί ακόμη και δυστυχήματα λόγω ακριβώς αυτών των πλεγμάτων και των αυτοσχέδιων ανοιγμάτων. 
Οι κάτοικοι κατά καιρούς ζήτησαν ασφαλείς διαβάσεις. Το ζήτημα όμως είναι ποιος θα τις κάνει; Εδώ, και δέκα χρόνια ο υπερχεωμένος και ο υπό ιδιωτικοποίηση ΟΣΕ, δεν μπορεί να ολοκληρώσει δύο υπόγειες διαβάσεις, απέναντι από το Γαρδικάκι και στα Σαράγια, άλλες θα κάνει;

«Η ΕΡΕΥΝΑ»