Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαζε τα καλώδια του ΟΣΕ

Η βάση τους στο Δήλεσι. Πυροβολισμοί εναντίον των αστυνομικών

Συμμορία τουλάχιστον εννέα ατόμων, οκτώ (8) Πακιστανών και ενός (1) Ουκρανού κατάφερε να εξαρθώσει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία εδώ και ένα με ενάμισυ χρόνο, είχε ρημάξει τα εναέρια καλώδια του ΟΣΕ με τη βάση τους να είναι στο Δήλεσι.

Με πληροφορίες που είχε συλλέξει το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου μετά από πληροφορίες και μακρόχρονη παρακολούθηση με παράλληλη συνεργασία του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και ΟΠΚΕ, κατάφεραν να συλληφθούν 3 από τους 9 συνολικά δράστες, με τους υπόλοιπους να αναζητούνται αφού είναι πλέον γνωστοί στην αστυνομία.
Συγκεκριμένα. Το Α.Τ. Σχηματαρίου παρακολουθούσε εδώ και καιρό, ομάδα Πακιστανών που έμεναν στο Δήλεσι και των οποίων είχαν “σταμπάρει” τα αυτοκίνητα τους. Την Παρασκευή 13/7 προς Σάββατο το βράδυ στα Σκούρτα, ομάδα της ΟΠΚΕ, προσπάθησε να σταματήσει για έλεγχο ένα από τα ύποπτα αυτοκίνητα, με κατεύθυνση προς Ελευσίνα. Το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ παράλληλα έριξαν 10 πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών καταφέρνοντας να ξεφύγουν. Η ομάδα της ΟΠΚΕ ενισχυμένη από συναδέλφους τους εντατικοποίησαν τους ελέγχους στην περιοχή, κάνοντας σήμα σε δύο επίσης από τα ύποπτα αυτοκίνητα να σταματήσουν. Τα αυτοκίνητα και πάλι ανέπτυξαν ταχύτητα πυροβολώντας εναντίον τους με καραμπίνα και πιστόλι. Οι δράστες εγκλωβίστηκαν για λίγο, καταφέρνοντας και πάλι να ξεφύγουν, αφήνοντας το δεύτερο αυτοκίνητο το οποίο ήταν γεμάτο χαλκό.
Μετά από έρευνα συνελήφθησαν 3 απ' αυτούς Πακιστανοί, ενώ οι υπόλοιποι πλέον είναι γνωστοί στην αστυνομία και αναζητούνται. Με την εξάρθωση αυτής της σπείρας, εξιχνιάστηκαν πολλές υποθέσεις κλοπής χαλκού από τον ΟΣΕ σε βάθος χρόνου 1 με 1,5 χρόνο.

Ανεξάρτητος Παρατηρητής