Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αγγλία. Επένδυση 4,5 δις ευρώ για την κατασκευή βαγονιών

Σύγχρονο  εργοστάσιο κατασκευής βαγονιών και  αυτοκινηταμαξών  θα κατασκευαστεί στη Βόρειο ανατολική Αγγλία ύψους 4,5 δις ευρώ ανακοίνωσε η   Γενική γραμματέας  του Υπουργείου Μεταφορών της Βρετανίας κ. Ιουστίνη.
 Με την επένδυση θα δημιουργηθούν 900 νέες θέσεις εργασίας ενώ παράλληλα χιλιάδες  άλλες θέσεις θα δημιουργηθούν στους τομείς  της προμηθευτικής αλυσίδας.
Αρχικά στο εργοστάσιο θα κατασκευαστούν 596 σύγχρονα βαγόνια διαφόρων τύπων.  Στόχος της βρετανικής κυβέρνησης είναι το εργοστάσιο να γίνει πόλος έλξης για κατασκευές βαγονιών και τρένων από όλη την Ευρώπη
Η κατασκευή του εργοστασίου θα ξεκινήσει το 2013 και η ολοκλήρωση του το 2015 ενώ τα πρώτα βαγόνια θα είναι έτοιμα για χρήση το 2017 με 2018
Γραμματέας Μεταφορών κ. Justine , δήλωσε: Είναι μια σημαντική είδηση για την σιδηροδρομική βιομηχανία της Βρετανίας  Η απόφαση για την κατασκευή σχεδόν 600 νέα βαγόνια τρένων intercity είναι μεγάλη για τις σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών που θα βιώσουν πιο γρήγορα και πιο άνετα ταξίδια, όταν θα ταξιδεύουν σε όλη τη Βρετανία».