Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο κ. Βορίδης μίλησε για τις ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ και την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα  ο κ. Μ. Βορίδης μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις στις ΔΕΚΟ και στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο κ. Βορίδης άσκησε κριτική στο υπουργείο Οικονομικών για έλλειψη στρατηγικής στις αποκρατικοποιήσεις εταιριών
στρατηγικού χαρακτήρα. «Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει μία συζήτηση για αποκρατικοποιήσεις χωρίς στρατηγική» σημείωσε και τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζει τις προς πώληση ΔΕΚΟ «σαν να είναι εταιρίες που πουλάνε ρούχα και παπούτσια».
Αναφερόμενος στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Μονάδας Συντήρησης Τροχαίου Υλικού (ROSCO) του ΟΣΕ τόνισε ότι «χρειάζεται ένα συνολικό πακέτο, αφού δεν αρκεί η αποτίμηση, το οποίο θα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου σιδηροδρομικών μεταφορών».
Ο υπουργός Υποδομών είπε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρξει ενιαίο σχέδιο ολοκλήρωσης του εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών υποδομών, οι οποίες θα πρέπει να συνδεθούν τα λιμάνια της χώρας, κάτι που θα διασφαλίσει την βιωσιμότητα των σιδηροδρόμων. Μάλιστα, προβλέπεται και στο Μνημόνιο η υποβολή σχετικού σημειώματος στην Τρόικα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012. Επίσης, όπως τόνισε έχει γίνει νομοθετική προετοιμασία για την απόσχιση του κλάδου συντήρησης του ΟΣΕ ( ROSCO), αφού «βαδίζουμε σε μία ανοιχτή αγορά και ο ΟΣΕ δεν μπορεί να έχει δραστηριότητες που συνδέονται με κρατικές ενισχύσεις».
Επίσης, ο υπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα αποκρατικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, σημειώνοντας ότι με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Σαμαράς δεν αναφερόταν στον ΟΑΣΑ, αλλά στην ανάγκη συμμαζέματος των ελλειμμάτων των μεταφορικών ΔΕΚΟ.