Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στην Φλώρινα περιμένουν το τρένο μετά Βαΐων και Κλάδων!

Σε λίγο συμπληρώνουμε 14 μήνες χωρίς τρένο στην πόλη μας παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και τις προσπάθειες που έχουν υπάρξει. Η τελευταία υπόσχεση ήταν αρχές Μαρτίου. Ποιες από τις δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν;  Ποιες υπογραφές «έπεσαν»;

·                 Η ΔΕΗ  έχει υπογράψει την οικονομική στήριξη;

·                 Οι δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου έχουν καταλήξει σε κάποιο συμφωνητικό;

Φαίνεται πως αντί οι αρμόδιοι να αδράξουν την ευκαιρία και να την εκμεταλλευτούν για να προσφέρονται υπηρεσίες συνδυασμένων μεταφορών σε κατοίκους και επισκέπτες, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής αλλά και την Φλώρινα ως τουριστικό προορισμό, αναδεικνύουν κάθε είδους δικαιολογία και αφορμή για να καθυστερούν οποιαδήποτε απόφαση.

Η ζωή όμως στην εποχή του μνημονίου είναι δύσκολη και η διοίκηση σε οποιοδήποτε επίπεδο δεν μπορεί να ακολουθεί τους ρυθμούς του παρελθόντος. Το θέμα πρέπει να λυθεί πριν το Πάσχα. Μετά αρχίζει η προεκλογική περίοδος, θα υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία και στις διοικήσεις και όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή.

Η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας έχει κάνει σαφές ότι οι συνδυασμένες μεταφορές είναι ένα σχέδιο για τη βιώσιμη λειτουργία του τρένου και δεν πρέπει να είναι όρος για την επαναφορά. Κάθε ένας λοιπόν πρέπει να κάνει αυτό που του αναλογεί ώστε το τρένο όχι μόνο να έρθει αλλά και να μείνει για να εξυπηρετεί τους πολίτες.

Το τρένο μπορεί και πρέπει να έρθει μέχρι την Κυριακή των Βαΐων. Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε και προσδοκούμε να το υποδεχθούμε μετά βαΐων και κλάδων.

Θα υπάρξουν άμεσα πράξεις από όλους ώστε να γίνουν οι ευχές πραγματικότητα;

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας.
http://florinatreno.blogspot.com/