Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Έγραψαν για τον ΟΣΕ

PSI: Η "ακτινογραφία" των νέων ομολόγων
Στην εθελοντική συμμετοχή των θεσμικών επενδυτών, που κατέχουν το 75% του συνόλου των ομολόγων που προορίζονται για ανταλλαγή, θα κριθεί η επιτυχία του PSI, που ξεκίνησε χθες το βράδυ με την επίσημη παγκόσμια πρόσκληση του Ελληνικού Δημοσίου προς τους κατόχους ομολόγων.


Στο PSI, εντάσσονται ελληνικά ομόλογα που λήγουν μέχρι και το έτος 2057, αντί του έτους 2035, που προβλεπόταν αρχικά, όπως επίσης τα δάνεια των ΔΕΚΟ ΟΣΕ ΟΑΣΑ και ΕΑΣ), που έχει εγγυηθεί το Δημόσιο και η συνολική αξία ομολόγων και δανείων φτάνει σε 206 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη.
ΗΒ
Πολύ ξύλο μεταξύ Ελλήνων και λαθρομεταναστών στην Κόρινθο

Πεδίο μάχης έγινε ο παλιός σταθμός του ΟΣΕ στην Κόρινθο , με αποτέλεσμα μάλιστα να υπάρξουν και τραυματισμοί. Όλα ξεκίνησαν από την κλοπή μιας ταμειακής μηχανής και χρημάτων, από λαθρομετανάστες, οι οποίοι με την προκλητική ανοχή της ΕΛΑΣ, έχουν βρει καταφύγιο αλλά και ορμητήριο για εγκληματικές πράξεις, στα εγκαταλειμμένα βαγόνια  του ΟΣΕ.
elkosmos.gr


Άρχισαν οι εργασίες αναβάθμισης και προστασίας στο Κεντρικό Δημοτικό Πάρκο Καλαμάτας , οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα. Παράλληλα, ξεκινούν οι διαδικασίες διαγωνισμού, στον οποίο προβλέπεται περίφραξη, είσοδοι, αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 120.000€.   Κάθε βαγόνι που θα συντηρείται θα παραδίδεται στο σύλλογο, στον οποίο έχει διατεθεί. Επίσης, τα βαγόνια που είχαν πυρποληθεί στο παρελθόν και έχουν μεταφερθεί στα συνεργεία του Δήμου, θα επισκευασθούν και θα επανατοποθετηθούν στο Πάρκο μέσα στο 2012.

ARGOLIKI