Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Δεκάδες οι νεκροί στη σιδηροδρομική τραγωδία της Αργεντινής

Σαράντα εννιά είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 600, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Μπουένος Άιρες και ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.
Το τρένο μετέφερε περίπου 2.000 άτομα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 8 το πρωί στο σταθμό Όνσε, όταν το τρένο μπήκε χωρίς να φρενάρει και χτύπησε με ταχύτητα περίπου 20 χιλιομέτρων στο προστατευτικό πλαίσιο.
«Ο θόρυβος ήταν τρομακτικός. Το τρένο δεν φρενάρισε. Είδα ανθρώπους τραυματισμένους στο λαιμό, στα χέρια, στα πόδια», δήλωσε ένας επιβάτης.
Ο μηχανοδηγός τραυματίστηκε αλλά κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια με τη βοήθεια των πυροσβεστών.
Περισσότερα από 20 ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή του σταθμού. Πολλοί από τους τραυματίες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου ενώ όσοι ήταν πιο σοβαρά μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα της αστυνομίας σε νοσοκομεία.
Για το δυστύχημα διεξάγεται έρευνα, όμως η Μόνικα Σλοτάουερ, της υπηρεσίας συντήρησης, έσπευσε να δηλώσει ότι «τα φρένα είχαν λασκάρει γιατί δεν γίνονταν επενδύσεις στη γραμμή αυτή». Το τροχαίο υλικό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960.
Πρόκειται για το πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αργεντινή των τελευταίων χρόνων. Το Σεπτέμβριο του 2011, έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε σύγκρουση δύο τρένων με ένα λεωφορείο, πάλι στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.
Newsbomb.gr.