Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σκι στον Παρνασσό και σχολικές εκδρομές με... τρένο λανσάρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το κύριο βάρος για φέτος θα δοθεί στην Θεσσαλονίκη.

Σκι στον Παρνασσό και σχολικές εκδρομές με... τρένο, είναι οι νέες υπηρεσίες που λανσάρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από φέτος, μετά την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να διεκδικήσει μερίδιο από τις εγχώριες τουριστικές μετακινήσεις.
Ηδη, για το ερχόμενο τριήμερο της Αποκριάς έχει αποφασιστεί να ξεκινήσει η λειτουργία του καινούριου snow-train, το οποίο θα συνδέει την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού.
Δυο πρωϊνά τρένα -ένα από τη Θεσσαλονίκη και ένα από την Αθήνα- θα μεταφέρουν τους επίδοξους σκιέρ στο σταθμό της Λιλαίας και στη συνέχεια από εκεί με πούλμαν του Συλλόγου Επαγγελματιών Πολυδρόσου Παρνασσού θα φτάνουν στα «λιφτ» της Φτερόλακκας. Το απόγευμα άλλα δυο τρένα θα κάνουν την αντίστροφη διαδρομή (προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη).
Ταυτόχρονα ιδιαίτερη έμφαση εξακολουθεί να δίνεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα τουριστικά τρένα, όπως είναι αυτά του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα, του Πηλίου με το οποίο μπορούν να διοργανωθούν σχολικές εκδρομές και του Κατάκωλου που λειτουργεί σε συνεννόηση με τα κρουαζιερόπλοια.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, η εταιρία έχει ήδη πάρει από τις αρχές της χρονιάς άδεια τουριστικού γραφείου και λειτουργεί ήδη πρακτορεία στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα και το Βόλο.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει ελκυστικά ολοκληρωμένα πακέτα για σχολικές εκδρομές από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, το κύριο βάρος για φέτος θα δοθεί στην Θεσσαλονίκη. Ετσι, σύμφωνα με τον φετινό προγραμματισμό, τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας που ενδιαφέρονται, μπορούν να κλείσουν από τώρα ημερήσιες εκδρομές από την Θεσσαλονίκη για την Έδεσσα ή το Δίον και διήμερες ή τριήμερες αποδράσεις για τις περιοχές γύρω από τη Φλώρινα (Νυμφαίο) ή το Νέστο.
Στην τιμή του πακέτου, η οποία αναπροσαρμόζεται συνεχώς προκειμένου να είναι η πιο οικονομική για τους μαθητές, περιλαμβάνεται εκτός της σιδηροδρομικής μεταφοράς, η μετακίνηση από και προς τους σταθμούς με λεωφορεία, η διαμονή και το φαγητό.
Παράλληλα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για σχολικές εκδρομές σε οποιαδήποτε περιοχή του βασικού άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη θεσπίζει μαθητικό εισιτήριο αξίας 20 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει και την επιστροφή.
Εκτός όμως από την είσοδό της στις μαθητικές εκδρομές, η εταιρία βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης προκειμένου να προχωρήσει και στη διοργάνωση εκδρομών για τα ΚΑΠΗ της πόλης.
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ
"ΤΑ ΝΕΑ"