Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας. Τελικά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 44 μέρες κοσκινίζει!

Κατ’αρχήν αντιπαρερχόμαστε τις κατηγορίες και τις προσβολές που δεχτήκαμε από το Δήμο της Φλώρινας. Δύο σκασίλες είχαμε, η μια ήταν να απαξιώσουμε το ρόλο του Δημάρχου και η άλλη να ασκήσουμε φτηνή αντιπολίτευση. Είναι κρίμα μονάχα που ο Δήμαρχος ψάχνει να βρει αντιπάλους εκεί που θα υπήρχαν δυνητικά οι σύμμαχοι του Δήμου στον κοινό αγώνα των Φλωρινιωτών για το τραίνο.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος Φλώρινας επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό τους φόβους μας σε σχέση με τις προθέσεις του:
  • Επιβεβαιώνει ότι δεν έχει στείλει δεσμευτική επιστολή για τα λεωφορεία που διαθέτει για τη μεταφορά επιβατών στη Βίγλα και τις Πρέσπες (πως, πόσα, τι είδους και πότε, έστω με την αίρεση της έγκρισης από το ΔΣ). Αντ’ αυτής παρουσιάζει επιστολή εκδήλωσης προθέσεων που είχε στείλει τον Ιανουάριο πριν από την συνάντηση στο Υπ. Μεταφορών και στην βάση της οποίας έγινε η συνάντηση που κατέληξε σε συμφωνία.
  • Θέτει, για πρώτη φορά, θέμα κόστους. Σήμερα τελειώνει ο Φεβρουάριος και κανονικά τα δρομολόγια θα έπρεπε να είχαν ήδη ανακοινωθεί. Ο Δήμαρχος είχε τουλάχιστον από τότε που έστειλε την αρχική επιστολή προθέσεων δηλαδή 44 μέρες να λύσει τα πρακτικά θέματα των συνδυασμένων μεταφορών. Να απευθυνθεί στους άμεσα ωφελούμενους να συνδράμουν, να ψάξει εναλλακτική χρηματοδότηση, να δει τι διαθέσιμους πόρους έχει και να φτιάξει ένα πακέτο που να προσφέρει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση. Ο Δήμαρχος όμως αντί να έχει κάνει την προεργασία του για να μπορεί να στείλει την δεσμευτική επιστολή καταλήγει στο τέλος του μήνα να αναρωτιέται δημόσια για το θέμα του κόστους.
Λυπούμαστε λοιπόν, αλλά απ’ότι φαίνεται, στο ερώτημα που θέσαμε: «μήπως ο Δήμος δεν θέλει το τρένο στη Φλώρινα;» η απάντηση που φαίνεται να δίνει η ανακοίνωση του Δημάρχου είναι: …μάλλον όχι!
Εμείς όμως επιμένουμε να περιμένουμε επιτέλους μια σοβαρή απάντηση  με ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα άμεσων στόχων και ενεργειών. Επίσης περιμένουμε και τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα και με το αν είναι ευχαριστημένοι ή όχι με τον χρόνο και τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράματα, όπως και αν η επιτροπή αγώνα προέβη σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας.
http://florinatreno.blogspot.com/