Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΣΕ κ. ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟ.

Σε ανακοίνωση της η Επιτροπή αναφέρει: «Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλος, παραβρέθηκε στο Βόλο μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτεινιώτη, με θέμα την ηλεκτροκίνηση της Σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας.
Στην συνάντηση  παρευρέθησαν  οι τοπικοί βουλευτές κ. Ρ. Ζήση, ο κ. Κ. Καρτάλης, ο κ. Θ. Νάκος, η πολιτευτής της Ν.Δ και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου κ. Ζ. Μακρή και άλλοι παράγοντες.
Πριν ξεκινήσει η συνάντηση , η Επιτροπή Σιδηροδρομικών Βόλου και αρκετοί συνάδελφοι συναντήθηκαν και συνομίλησαν, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, για περίπου μισή ώρα.
Εκεί, του επιδόθηκε ψήφισμα της γενικής συνέλευσης, με τις σκέψεις και τις ανησυχίες των σιδηροδρομικών. (εργαζομένων-εφέδρων- μεταταγμένων-συνταξιούχων)
Ελπίζουμε να κατάλαβε, ο κ. Θεοφανόπουλος, τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον προβληματισμό των εργαζομένων και των "παραγόντων".
Οι εργαζόμενοι θέλουν σιδηρόδρομο δυναμικό κοινωνικό αγαθό και σιδηροδρομικούς περήφανους για την εμπειρία τους και την προσφορά στην εργασία τους.
Οι "παράγοντες" από την άλλη, θέλουν χρηματοδοτήσεις που πιθανόν να ενισχύσουν τα ποσοστά της μεσιτείας τους.
Δίγλωσσοι, όπως πάντα, προσπαθούν να μας  πείσουν πως οι προτάσεις τους αφορούν την "ανάπτυξη".
Πως μπορεί όμως να γίνει ανάπτυξη πάνω στο κουφάρι της εγκαταλελειμμένης γραμμής των υπηρεσιών του Σταθμού και του Εργοστασίου;
Πως μπορούν όμως να συζητούν, όταν σε ένα χρόνο έχουν διώξει από το Βόλο εκατόν δέκα (110) και πλέον συναδέλφους με μετατάξεις και εφεδρείες;
Πώς μπορούν να συζητούν, όταν στην συντήρηση της γραμμής έχουν μείνει μόνο τέσσερεις (4) συνάδελφοι, ο Σταθμός να υπολειτουργεί και το Εργοστάσιο, με αντικείμενο εργασίας την επισκευή και συντήρηση όλων των φορτηγών βαγονιών και των μηχανημάτων γραμμής όλης της χώρας, να αριθμεί πλέον πενήντα (50) συναδέλφους σε όλες τις ειδικότητες;
Πως μπορούν αλήθεια να συζητούν για ανάπτυξη, όταν υπέρμαχοι της πρότασης είναι οι τοπικοί βουλευτές που ψήφισαν το μνημόνιο και ότι άλλο έχει φέρει τον τόπο σε αυτή την κατάσταση;
Φυσικά και ΔΕΝ τους πιστεύουμε και όπως είπαμε και στον διευθύνοντα σύμβουλο, εμείς θα συνεχίσουμε την δράση μας.
Στόχος μας είναι να υπάρχει σιδηρόδρομος στο Βόλο και φυσικά και σιδηροδρομικοί.
Στόχος μας είναι το τραίνο να παραμείνει κοινωνικό αγαθό.
Στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε στη διαδικασία ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και το διώξιμο των δωσίλογων "παραγόντων" της πολιτικής, της δημόσιας διοίκησης και του συνδικαλισμού του σαλονιού.
Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς σε  όλη τη χώρα, να τους ξεπεράσει και να ξεκινήσει διαδικασίες δράσης, γιατί δεν πρέπει να περιμένουμε με απάθεια να συμβεί το "μοιραίο".
 -ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ-
(Εργαζόμενοι-Έφεδροι-Μεταταγμένοι-Συνταξιούχοι)