Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κατερίνη: Συλλήψεις για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ

Για κλοπή καλωδίων του ΟΣΕ  συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής στην Κατερίνη, δύο Έλληνες, ηλικίας 24 και 53 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Προηγήθηκε καταγγελία υπαλλήλου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία δύο άτομα αφαίρεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης ξύλινο στροφείο με καλώδιο τηλεπικοινωνίας μήκους 500 μέτρων και το τεμάχισαν σε πλήθος κομματιών.
Οι δράστες μετέφεραν αυτά πλησίον του οχήματος του 53χρονου χωρίς να προλάβουν να τα μεταφορτώσουν λόγω άφιξης αστυνομικών και αποχώρησαν πεζή από το σημείο . Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση το όχημα και τελικά συνέλαβαν τους δράστες, οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 109 κομμάτια καλωδίου τηλεπικοινωνίας κοπτικά εργαλεία και το προαναφερόμενο όχημα. Τα κατασχεθέντα καλώδια, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, θα αποδοθούν σε υπάλληλο του ΟΣΕ. Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το προηγούμενο διήμερο, οι συλληφθέντες ενεργώντας από κοινού και με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν 1.000 μέτρα καλώδιο τηλεπικοινωνίας ιδιοκτησίας του ΟΣΕ συνολικής χρηματικής αξίας 50.000 ευρώ.