Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Απαίτησαν δωρεάν Υγεία για όλους

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προχώρησαν χτες το πρωί οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ, με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας, την αδυναμία εύρεσης γιατριών, τις μεγάλες καθυστερήσεις και τα τεράστια έξοδα που απαιτούνται για εξετάσεις και φάρμακα όχι μόνο από τους συνταξιούχους, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Αντιπροσωπεία των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμο Βουδούρη, του περιέγραψε τα προβλήματα, τις ευθύνες της κυβέρνησης και όσων χειρίζονται τα ζητήματα Υγείας και παρέδωσε υπόμνημα όπου, μεταξύ άλλων, απαιτούν:
- Να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασφαλισμένων για την Υγεία, οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο Υγείας, οι πληρωμές για τα φάρμακα και τις εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας, στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς κλπ.
- Να γίνουν μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών κλπ. για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας με μόνιμη, σταθερή και αποκλειστική απασχόληση. Να ενταχθούν όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και φαρμακοποιοί στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
- Να χρηματοδοτηθούν άμεσα και επαρκώς τα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταβληθούν όλες οι οφειλές τους στους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς και φαρμακοποιούς.
- Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα σε όλους τους άνεργους και ανασφάλιστους καθώς και στις οικογένειές τους να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς καμία προϋπόθεση.
Από την πλευρά του, ο Γ. Βουδούρης δεν αρνήθηκε πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία "πληρώνουν" οι ασφαλισμένοι αλλά με την τοποθέτησή του εστίασε κυρίως στις πληρωμές των γιατρών τις οποίες θεωρεί υπερβολικές, ενώ παρέκαμψε ότι τα περισσότερα προβλήματα ουσιαστικά προέρχονται από την εμπορευματοποίηση της Υγείας, την υποχρηματοδότησή της και τη διάλυση πολύτιμων υπηρεσιών πρωτοβάθμιων υπηρεσιών όπως είναι οι μονάδες και τα εργαστήρια του ΙΚΑ.

"Ριζοσπάστης"