Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Από τις αρχές του 2012 στην εφεδρεία ΟΑΣΑ και ΟΣΕ

Για την περίπτωση των συγκοινωνιών ΟΑΣΑ  και του ΟΣΕ που αναμένεται να υπαχθούν στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο τέλος του έτους, υπάρχουν ακόμη μικρά χρονικά περιθώρια προκειμένου να γίνουν διορθώσεις στο μέτρο το οποίο συνολικά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αφορά περίπου 1.100 άτομα στους ομίλους ΟΑΣΑ και ΟΣΕ.
Στον ΟΑΣΑ οι εργαζόμενοι που έχουν λάβει τις σχετικές επιστολές υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 600 άτομα, με την πλειοψηφία να προέρχεται από τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Στον ΟΣΕ υποψήφιοι για ένταξη στην εργασιακή εφεδρεία είναι περίπου 400 εργαζόμενοι σε όλον τον όμιλο.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ο σιδηρόδρομος δεν μπορεί να αντέξει αυτή την μείωση προσωπικού, την ώρα που ήδη ο αριθμός των εργαζομένων την τελευταία χρονιά έχει μειωθεί κατά περίπου 50%, καθώς κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μείωση του έργου και απαξίωσή του.
Μάλιστα την άποψη αυτή φαίνεται ότι συμμερίζονται και οι διοικήσεις οι οποίες βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων στην συγκεκριμένη περίπτωση και, αναμένοντας τα αποτελέσματα των κυβερνητικών αποφάσεων, δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε καμία διαπιστωτική πράξη για την ένταξη κάποιου εργαζόμενου στην εφεδρεία.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, η υποχρεωτική αποχώρηση προσωπικού θα δυναμιτίσει η λειτουργία του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δεν παράγουν σήμερα ελλείμματα.
euro2dey