Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Είπαν και έγραψαν για τον ΟΣΕ

Ξεκίνησε τις πιέσεις η τρόικα
MEGA
..Την ίδια ώρα χαμηλόβαθμο κλιμάκιο επισκέφθηκε το υπουργείο Υποδομών και ενημερώθηκε για την αναδιοργάνωση του ΟΣΕ και του ΟΑΣΑ, η συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και υπηρεσιακούς παράγοντες διήρκεσε τρεις ώρες και αποτέλεσε συνέχεια της συζήτησης που είχε γίνει την Πέμπτη..
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έλεγχος για την πορεία εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης των Αστικών Συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, ενώ οι τροϊκανοί έδειξαν ευχαριστημένοι καθώς φαίνεται πως και οι δύο φορείς είναι κοντά στους στόχους τους..

Σχεδιο 6,2 δισ. για να σωθούν τα Ναυπηγεία
ΚΕΡΔΟΣ

…Σήμερα, οι ναυπηγικές μονάδες υπολειτουργούν: Η Ελευσίνα έχει υπαχθεί στο άρθρο 99, ζητεί επειγόντως ένα δάνειο 10 εκατ. ευρώ με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου και πληρώνει έναντι τους τελευταίους επτά μήνες τους εργαζομένους της, το Νεώριο δεν έχει εργασίες και υπάρχει έλλειψη ρευστότητας και ο Σκαραμαγκάς περνάει μεταβατική φάση, δεδομένου ότι εκκρεμούν πολλά θέματα, τόσο με τους Γερμανούς όσο και με το υπουργείο Αμυνας για τα θέματα των υποβρυχίων, των υποχρεώσεων προς τον ΟΣΕ και τον περιορισμό των εμπορικών δραστηριοτήτων από την Κομισιόν.
Αναλυτικότερα το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή 5 επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων, για την εξυπηρέτηση των αγόνων γραμμών, συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, την κατασκευή τεσσάρων φρεγατών, προϋπολογισμού 2,2 δισ. ευρώ, την κατασκευή δύο υποβρυχίων, συνολικής δαπάνης 1 δια. ευρώ και τον εκσυγχρονισμό των παλαιών φρεγατών μέχρι του ποσού των 500 εκατ. ευρώ…

«Δεν αποκλείω συνεργασία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές»
 ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (βουλευτής Ν.Δ., πρώην υπουργός Μεταφορών) στην «Ελευθεροτυπία»
..Όσοι ασχολούνται, επίσης, με τις μεταφορές ξέρουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ ήταν το δικό μας σχέδιο με μικρές παραλλαγές. Εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν της Ευρώπης και της κοινής λογικής. Κανένας δεν εμποδίζει οποιονδήποτε θέλει να σχηματίσει νέα κόμματα, να το πράξει. Επειδή, όμως, μεγάλα νέα κόμματα δεν φαίνονται στον ορίζοντα, δεν υπάρχει άλλη λύση για το πολιτικό σύστημα από το να μαζέψει τα κομμάτια του και να κάνει το καλύτερο για τον τόπο, μπροστά στα νέα «τσουνάμι» που έρχονται. Και για μας, να διδαχθούμε από τα λάθη μας και τα λάθη των άλλων, διότι η Ελλάδα δεν έχει χρόνο στη διάθεσή της..

Τέσσερις επιλογές για το rollover του ελληνικού χρέους
«Καθημερινή»

..Επίσης, περιλαμβάνονται τα λεγόμενα νοσοκομειακά (δηλαδή τα ομόλογα που εκδόθηκαν για να εξοφληθούν χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους) καθώς και κάποια από τα ομόλογα του ΟΣΕ. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους διεύρυνε την γκάμα των ομολόγων που μπορούν να ανταλλαγούν προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου της συμμετοχής ιδιωτών..

Θα χρεοκοπήσουμε συγχωνευμένοι;
newsit

…Παραμένει ο σκόπελος που γέννησε, ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε ο ευφυής Υπουργός Βαγγέλης με τις Φινλανδικές εγγυήσεις, αλλά και ο τρόμος των πρωτογενών ελλειμμάτων που γεννούν η κυβερνητική αρρυθμία και η συνταγή Ρέππα για παραπομπή στις καλένδες της εφαρμογής του μνημονίου ή μείωσης των υπεράριθμων του Δημοσίου δια του κρυψίματος, δηλαδή των μετατάξεων. Τους κρύβει ο έξυπνος Μήτσος, τους σκορπίζει στις άπειρες υπηρεσίες τους κακόμοιρους του ΟΣΕ, για να γλυτώσουν από τους ελεγκτές της Τρόικας, τους κακούς δανειστές. Αυτά βλέπουν οι αγορές κι ανεβαίνει η αβεβαιότητα και τα spreads. ..