Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Νέες προσφερόμενες υπηρεσίες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ξεκινά το πρόγραμμα φθηνών εισιτηρίων του ΟΣΕ

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το ηλεκτρονικό πρόγραμμα διάθεσης φθηνών εισιτηρίων του ΟΣΕ, στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Το πρόγραμμα αυτό θα τεθεί σε ισχύ από την 21η Αυγούστου. Κάθε μήνα, 10.000 θέσεις θα είναι διαθέσιμες έναντι αντίτιμου 9 ευρώ, 15.000 θέσεις έναντι 19 ευρώ και αντίστοιχος αριθμός θέσεων έναντι 29 ευρώ. Σε σύνολο 210.000 θέσεων σε μηνιαία βάση, οι 45.000 θέσεις θα βγαίνουν σε προσφορά.

Πολιτική αποζημίωσης επιβατών

Επίσης, το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα εφαρμοστεί μια πολιτική αποζημίωσης επιβατών, λόγω των καθυστερήσεων που πιθανόν θα προκαλέσουν οι εργασίες εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής υποδομής.
Με βάση το σχεδιασμό, θα παρέχεται έκπτωση στο επόμενο εισιτήριο για κάθε επιβάτη κατά 25% για μισή ώρα καθυστέρηση, 50% για πάνω από 60 λεπτά, 75% πάνω από 90 λεπτά, ενώ για καθυστέρηση άνω των 120 λεπτών, θα δίνεται ένα δωρεάν εισιτήριο.

Υπηρεσία «τραίνο-ταξί»

Από την 1η Σεπτεμβρίου, οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν χρήση του διαδικτύου. Επίσης, για τους επιβάτες που φθάνουν στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας μεταφοράς επιβατών πόρτα-πόρτα, με την επωνυμία «τραίνο-ταξί».
Με βάση την υπηρεσία αυτή, ο επιβάτης που θα ξεκινά το ταξίδι του από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη ή Βόλο θα μπορεί με ένα ενιαίο μειωμένο εισιτήριο, το κόστος του οποίου θα ξεκινά από τα 69 ευρώ μετ’ επιστροφής, να ζητήσει να τον περιμένει ταξί, προκειμένου να τον μεταφέρει στον προορισμό του.

Συνδυασμένες μεταφορές φορτηγού-τραίνου

Επίσης, από τον Οκτώβριο θα ισχύσει το πρόγραμμα συνδυασμένης μεταφοράς φορτηγού-τρένου από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.Βάση θα αποτελεί το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, στο οποίο ήδη λειτουργεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τέλος Ιουλίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ήδη η σχετική οργάνωση και υποδομή στον παλιό σταθμό εμπορευμάτων.Οι τιμές του προγράμματος αναμένεται ότι θα είναι φθηνότερες κατά 25% έναντι των ανταγωνιστών.