Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Πάτρα: Άνοιξε μέτωπο αντιπαράθεσης με τους υπαλλήλους του ΟΣΕ ο Παναγιώτης Σκεντζος

Σφοδρή αντίδραση μέσω επιστολής
Πυρ και μανία είναι οι υπάλληλοι του ΟΣΕ στην Πάτρα, μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής του Παναγιώτη Σκεντζου για τον προαστιακό. Οι σιδηροδρομικοί στο σύνολο τους είναι εξαγριωμένοι με την πρωτοβουλία του προέδρου της ΟΕΒΕΣΝΑ και του συλλόγου ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Πάτρας,
 αφού πιστεύουν πως τόσο η χρονική συγκυρία, όσο και η προσπάθεια όπως λένε, του κ. Σκεντζου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία, εντάσσονται μέσα σε ένα άκρως συντεχνιακό πλαίσιο κινήσεων, που σκοπό εχει την κατάργηση του προαστιακού σιδηροδρόμου, προς όφελος των ΤΑΞΙ .
Μάλιστα ετοιμάζουν δυναμική απάντηση στον Παναγιώτη Σκεντζο τόσο μέσω επιστολής, όσο και με προσωπικές παρεμβάσεις στο δημόσιο διάλογο, που εχει ανοίξει μετά την διαρροή του περιεχομένου της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κείμενο της επιστολής που θα δώσουν στην δημοσιότητα οι υπάλληλοι του ΟΣΕ μεταξύ άλλων αναφέρουν, πως «ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ θέλει να καταργηθούν οι αστικές και οι προαστιακές συγκοινωνίες της Πάτρας, προκειμένου να γίνουν μονοπώλιο τα ΤΑΞΙ».
Κάνουν αναφορά στο τι συμβαίνει σε άλλες πόλεις του κόσμου, στις οποίες συγκοινωνία κατά κύριο λογο εκτελούν τα τραμ, τα λεωφορεία, το μετρο και ο προαστιακός σιδηρόδρομος και επικουρικά τα ΤΑΞΙ, ενώ ταυτίζουν την λογική του κ. Σκεντζου «με αυτή των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών, που επέβαλαν το κλείσιμο των 500 χιλιομέτρων σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή μας και το ξεσπίτωμα εκατοντάδων οικογενειών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Περιφέρεια μας».
Τέλος, ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να υλοποιήσει το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, για επέκταση του προαστιακού προς Ψαθοπυργο και Πύργο - Ολύμπια.
Κύκλοι των υπαλλήλων του ΟΣΕ μας είπαν, πως αυτή είναι μια πρώτη αντίδραση κατά του Παναγιώτη Σκεντζου και πως άμεσα θα ακολουθήσουν και άλλες εντονότατες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποκαλυφθούν στοιχεία που αποδεικνύουν την συντεχνιακή ανάγκη που δημιούργησε την επιστολή.
Bestnews